imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Csütörtök hajnalban adja át az Apple az első zenei díjait


Magyar idő szerint csütörtökön hajnali fél 4-kor kezdetét veszi az Apple idei, egyben első Apple Music Awards rendezvénye, melyet az utóbbi évek legnagyobb zeneipari durranása, a még csak 17 éves Billie Eilish fellépése nyit.

A vállalat idén első ízben állt elő saját zenei díjjal, kitüntetve ezzel az év legjobb előadóit, akik a legnagyobb hatást gyakorolták a közösségre és kultúrára.

A jelöltek több kategóriában kerültek díjazásra: az év előadója, az év dala és az év áttörő művésze; egytől egyig az Apple Music szerkesztő csapata által kiválogatva. Az év albuma és az év dala eredményét pedig a felhasználó preferenciái adták.

Az Apple Music Awards azért jött létre, hogy elismerje a világ kedvenc előadóinak szenvedélyét, energiáját és kreativitását.

– mondta Oliver Schusser, a vállalat Apple Musicért és nemzetközi tartalmakért felelős alelnöke.

Itt vannak a díjazottak:

Az év előadója: Billie Eilish

A fiatalabb korosztálynak biztosan nem kell bemutatni, a legfiatalabb Grammy-díjas előadó borzalmasan nagyot ment az elmúlt 2-3 évben. Szinte a semmiből robbant olyan fesztiválok nagyszínpadára, mint a Coachella és a Glastonbury. Zenei producer testvérével, Finneasszal készített WHEN WE FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO című lemeze a legtöbbet játszott album volt 2019-ben az Apple Music választékában.

Az év dala: “Old Town Road” by Lil Nas X

Szintén fiatal feltörkevőként érkezett a mezőnybe Lil Nas X, aki Old Town Road című számával száguldott a slágerlisták élére. Dominált az Apple Musicban: az előfizetők ezt a dalt hallgatták meg legtöbbször az év során.

Az év áttörő művésze: Lizzo

A lassan kicsúcsosodó plus size érában Lizzo nemcsak kerekded idomait rakta oda idén. A nyolc Grammy-díjra jelölt énekesnő az Apple Music listáit is meghódította, nem csoda, hogy el is nyerte az év áttörő művészének járó díjat lehengerlő performanszával.

És egy szót még magáról az extravagáns díjról… Az Apple erre az alkalomra valami egészen különlegeset alkotott. Mindegyik díj egyedi szilícium ostyából készült, amit egy fényes üveglap és egy megmunkált, eloxált aluminium test közé függesztenek. Az ostyán található rézrétegeket pedig ultraibolya litográfiával mintázták meg, összeköttetéseket hozva létre ezzel a tranzisztorok milliárdjai közt. Igazán egyedi megjelenésű díj lett, na.

Videón még szebb is:

Aki nem tud aludni vagy épp fenn lesz ilyenkor is, a díjátadót élőben is követheti majd, az Apple saját streamjén is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!