imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Macintosh 2015 – Instant Get!


Itt van egy Mac, amit azonnal meg akarnál venni, hogy az asztalod dísze legyen. Elképesztően jó koncepció 31 évvel az első Apple Macintosh megjelenése után.

A CURVED-Labs csapata álmodott egy nagyot, és elképzelte milyen lehetne egy Mac, melyet az Apple által 31 évvel ezelőtt (1984 január 24-én mutatták be) megalkotott első Macintosh asztali gép inspirált. Steve Jobs a Macintosh tervezésénél azt szerette volna, hogy emberközeli legyen a számítógép, ezért szemből nézve az első Mac egy emberi arcot formázott.

Jobb oldalt a Lisa, bal oldalt a CURVED Mac.
Jobb oldalt az eredeti Macintosh, bal oldalt a CURVED Mac.

Ez alapján készítették el a Curved Mac dizájnját, csak éppen a jelenleg elérhető csúcstechnológia felhasználásával a retró dizájnt egy modern külsőben képzelték el. Ahogy a képeken is látható, az első Macintosh utódja, egy egészen vékony alumínium házból áll, benne egy érintőképernyővel. A koncepció egyébként véleményem szerint simán megvalósítható lenne egy picivel vastagabb aluházban. Íme szemből, három színben:

3a

Specifikációk a következők lehetnének a koncepció készítői szerint: 11 hüvelykes érintőkijelző, 128 GB SSD, 4 vagy 8 GB memória, és Intel i7 processzor. Maga a hajlított ház pedig ugyanabból az anyagból lehetne, amit most is használnak a jelenleg is kapható Apple gépekhez, és természetesen a világító alma logó sem maradhat el a szexi gép hátuljáról. Az SD kártya olvasó, és a hangszóró a floppy nyílásban található csíkban kapott helyet, a fejhallgató kimenet a keret oldalában, hátul pedig a Thunderbolt portok, a tápegység csatlakozója és a hűtés található. Íme videón:

Személy szerint amikor megláttam az alábbi képeket, azonnal rákívántam, de nem feltétlen egy asztali gépként, inkább egy iPad kiegészítőt látnék szívesen. Szerintem sokkal egyszerűbb is lenne ugyanezzel a dizájnnal egy iPad állványt készíteni, amibe egyszerűen csak beledokkolhatnánk, és a külső Bluetooth billentyűzet illetve egér párossal használhatnánk munkára az iPadet. Szerintem szuperül mutatna az asztalon az iPad egy ilyen állvánnyal, biztos vagyok benne, hogy azonnal megvásárolnék egy ilyen állványt.

2c 9 1c 11 10 13 14

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!