imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Dark Mode aktiválása macOS Mojavén


Noha mindenki az iOS-be várta, az Apple végül a macOS-be hozta el először. A Dark Mode az egyik leglátványosabb külalakbeli változás az elmúlt időkből és most megmutatjuk, hol érhető el.

A macOS már egy ideje birtokolta a Dark Mode néven becézett, valójában a legjobb indulattal is maximum csak sötét-módocskának hívható sötét menüsor, sötét Dock kombóban kimerülő lehetőséget. Igazából elég jól el lehetett vele lenni, az emberek úgysem erre, hanem az iOS-es Dark Mode-ra voltak ráfeszülve.

Na ilyen nem lett.

Nem is az Apple-ről lenne szó, ha nem a népmesei okos leány módjára teljesítette volna a kívánságot: lett is Dark Mode, meg nem is. Ahova nem vártuk, azaz macOS-be, ott elérhetővé tette a rendszerszintű sötét témát; ahová vártuk, az iOS-be, ott meg jól nem csinált semmit. Ettől függetlenül persze örülünk, hiszen a macOS-nek is jól áll a fekete.

Az aktiváláshoz nem kell mást tenni, mint:

  • elkocogni a Rendszerbeállításokba
  • megnyitni az Általános menüpontot
  • majd a Megjelenés sorban értelemszerűen a jobb oldali, sötét színekben pompázó bélyegképre nyomni

Ennyivel meg is volnánk. Az egyetlen szépséghibája a történetnek, hogy ezzel párhuzamosan kikerült a beállítási lehetőségek közül a korábbi sötét menü és Dock kapcsoló. Tehát ha a világos megjelenést választod, akkor a menü és a Dock is kötelező jelleggel világos lesz. Remélem ez a jövőben majd visszakerül, személy szerint nappal örömmel használnám a világos témát sötét menüsávval és Dockkal.

Nota bene: a funkció értelemszerűen csak és kizárólag Mac számítógépeken, a macOS Mojave rendszer béta verzióját futtatva érhető el jelenleg.

PS: Publikus bétának egyelőre se híre, se hamva, de remélhetőleg már nem kell sokat várni rá.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!