imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Dark Mode támogatást kapott a teljes iWork csomag


Nem sokkal a macOS Mojave hivatalos indulása előtt Dark Moda támogatást kapott az Apple-féle irodai programcsomag, az iWork. Röviden? Veszett jól néz ki!

Tegnap este igazi frissítés-cunami zúdult a felhasználókra. Egyrészt ugyebár kijött a várva-várt iOS 12, amit nem sokkal később követett a vadonatúj Shortcuts alkalmazás, aminek nyomában harmadik féltől származó alkalmazások garmadája jött ki az a funkciót integráló frissítéssel. A listának még nincs vége: itt az iWork csomag friss kiadása iOS-re és macOS-re egyaránt!

Az iOS-es változat elsődleges attrakciója természetesen az imént említett Shortcuts támogatás, és a Dynamic Type funkció (a rendszebeállításoknak megfelelően alakítja a betűtípust a program), így erre sokkal több szót most nem fecsérelnénk. A macOS-es verzió azonban végre magával hozott egy olyan újdonságot, amire már a Mojave bemutatása óta várunk.

Természetesen a Dark Mode-ról van szó, és azt kell mondjuk, megérte a türelem. Baromi jól áll a sötét téma mindegyik alkalmazásnak, különösen a Keynote-nak. Mivel személy szerint minden nap jópár órát töltök a használatukkal, ami nem ritkán az esti órákra tolódik, nagyon támogatom, hogy egy szemkímélő, az éjjeli hangulathoz passzoló felületet nézegethetek. Itt van pár képernyőkép hangulatfokozónak.

Pages
Numbers
Keynote

Ezen felül egyébként mindegyik alkalmazás kapott új alakzatokat, Continuity Camera támogatást és hangfelvételi lehetőségeket. A Numbers bónusznak pedig intelligens kategórizálási lehetőséggel okosodott, amit még nem teszteltünk ugyan, de elvben képes arra, hogy pár kattintással összefoglalhassunk és rendezhessünk komplett táblázatokat. Jól hangzik!

A frissítést a Mac App Store-ban keressétek.

Megjegyzés: A frissítés hatásában csak a macOS Mojavavét futtatók tábora gyönyörködhet, azaz jelenleg csak a bétások. Szerencsére már nem kell sokat várni a hivatalos rajtra sem…

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!