imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Dennis Sellers: Igenis lesz OS X-t futtató Apple Tablet


Dennis Sellers az Apple Word Today újságírója. Általában olyan hétköznapi tippekről és trükkökről szokott írni, amilyeneket itt az iMagazinon is lehet olvasni. Ha viszont felmerülnek Apple-lel kapcsolatos kérdések, – például, hogy lesz-e MacPad – akkor a tényekkel alátámasztott véleményét is megfogalmazza. Habár nem egy Ming Chi Kou, de azért érdemes odafigyelni arra, amit ír.

Ami a fent említett kérdést illeti, arról a határozott véleménye az, hogy igenis, az Apple gyárt majd OS X-t futtató tabletet. Sőt, azt is meri állítani, hogy az új termék még 2018 vége előtt bemutatásra kerül. Gondoljuk csak végig. Az Apple régen nem követte a trendeket, sokkal inkább alakította azt. Ez mostanra megváltozott. Az iPhone nagyobb kijelzője, az arany és rózsaarany színek megjelenése, és még sok más egyéb is azt mutatja, hogy az Apple termékvonulata a piaci igényekhez igazodik. A Think Different mottó így az utóbbi években inkább az újragondolásról szól.

1441734276_5133_think_differently_by_2shaenl

A Gartner Inc. felmérései szerint 2018-ra a laptopok egyharmada már érintőképernyővel fog érkezni. Ami reális, hiszen a gyártók egyre több és több érintőképernyős modellt dobnak a piacra. Az Apple pedig nem az a cég, akiknek elég lenne, hogy a termékvonulatuk, csak a piac két harmadát fedi le. Ha ez nem lenne elég, akkor érdemes még megvizsgálni a piaci keresletet is.

Habár az Apple egyre inkább teret hódít a mobilpiacon, a Mac vonulat görbéje még mindig stagnál, vagy csak alig nő. A legfrissebb Gartner felmérés szerint, az emberek 10%-a használ Apple számítógépet. (Még érdekességként megjegyezném, hogy a Windowst futtató számítógépek 35%-án tört szoftver fut, ez azért meglepett). Ennek ellenére a felhasználók szeretik az OS X-t, és a benne rejlő lehetőségeket. Itt viszont két táborra szakad a felhasználók tábora, ugyanis van olyan, aki szívesen látná viszont az operációs rendszert egy tableten, mások viszont éppen azt szeretik az iPadben, hogy más felületet biztosít.

letöltés

Aki szórakozásra használja az iPadet, annak az iOS tökéletes, sőt, bizonyos esetekben még munkára is alkalmas lehet. Ugyanakkor egy tízoldalas dokumentációnak nem az iPaden állna neki az ember, hanem sokkal inkább egy Macen/MacBookon. Egy OS X-t futtató tableten, amiból percek alatt egy közepes méretű MacBookot lehetne varázsolni, az ember szívesen dolgozna. Az Apple termékekkel kiépített munkahelyek többségén életszerű lenne, hiszen praktikus, jól hordozható eszköz lenne. A munkahelyre nem kellene cipelni az egész MacBookot, hanem elég csak az iPad részt magunkkal vinni. Otthon pedig az iPad teljesen kiszolgálhatná az emberek igényeit. Persze, ez ember/igény függő. Handrás például pont azt szereti az iPadben, hogy „munkamentes”. Más felhasználók számára, akik nem így gondolkoznak, a két eszköz sokkal jobb lenne egyként. Egy új termék viszont még bőven elfér a kínálatban, és akkor mind a két tábor igényeinek megfelel a termékvonal.

Meggyőződésünk, hogy a felhasználók nem akarják ennek a két terméknek a kombinációját. Az lenne a vége, vagy legalábbis attól tartunk, hogy kompromisszumokat kellene kötnünk, és egyik élmény sem lenne olyan jó, mint a vásárlók szeretnék. A világ legjobb tabletjét akarjuk megalkotni, és a világ legjobb Mac gépét. Ha összerakjuk a kettőt, egyik sem valósul meg. Valahogy kompromisszumokat kellene kötnünk.

Tim Cook így nyilatkozott a kérdésről. Nekem viszont meggyőződésem, hogy Dennisnek igaza lesz, és az Apple képes lesz megalkotni a legjobb hibridet is. Jelenleg ugyanis ez a technológia látszik kiforratlannak, és az Apple mindig a kiforratlan technológiákból valósít meg valami nagyon jót. Gondoljunk csak az iPodra, az iPhone-ra, az Apple Watch-a, vagy tulajdonképpen bármelyik Apple termékre. A kompromisszumokból pedig a végén még valami jó is kisülhet.

Eredeti cikk angolul: Apple Word Today

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!