imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

DiCaprio Steve Jobs eljátszásáért sem kap majd Oscart


Steve Jobs élete és munkássága a filmstúdiókat és rendezőket is megihlette. Volt ugye még 1999-ben a Szilícium-völgy kalózai című film, ami szerintem a mai napig a legjobb a témában, igaz, értelemszerűen nem dolgozza fel Steve Jobs teljes életútját.

Aztán tavaly jelent meg a Joshua Michael Stern által rendezett Jobs című film, melyben Ashton Kutcher játszotta Jobs szerepét. A film sem a kritikusok, sem a közönség tetszését nem nyerte el különösebben, természetesen én is megnéztem, és valóban nem zártam a szívembe.

Már gyakorlatilag közvetlenül Steve Jobs halála után szó volt egy másik filmről is, melynek forgatókönyvét a Social Networköt is jegyző Aaron Sorkin írná, a rendezést pedig – jelenleg – a Gettómilliomos alapján ismerős Danny Boyle kezébe adnák. A főszereppel kapcsolatban sok név felmerült már, köztük volt DiCaprio is, de szóba került Christian Bale, Matt Damon, Ben Affleck és Bradley Cooper is.

Balra az eredeti fotó Steve Jobsról, jobbra Ashton Kutcher. Kép forrása: The Second Take.
Balra az eredeti fotó Steve Jobsról, jobbra Ashton Kutcher. Kép forrása: The Second Take.

Az viszont már biztosnak tűnik, hogy nem Leonardo DiCaprio fogja Steve Jobsot játszani a filmben, aminek az alapjául egyébként a Walter Isaacson által írt életrajz szolgálna, és 3 darab, 30 perces, valós időben zajló jelenetből állna, melyek három fontos termék bemutatásának körülményeiről libbentenék fel a fátylat.

A film körül egyébként rengeteg probléma volt már a kezdetektől, először rendezőt nem sikerült találni, David Fincher szállt ki a projektből, mert nem teljesítették a feltételeit, melyek alapján 10 millió dollár fizetséget kért volna előre, illetve teljes kontrollt akart a marketing felett. Nekem egyébként nagyon úgy tűnik, hogy soha nem fog megvalósulni a projekt.

Most DiCaprio hullott ki, ő inkább a Revenant forgatására akar koncentrálni, a Hollywood Reporter értesülései szerint azután pedig szeretne hosszabb időre visszavonulni a színészkedéstől. Azzal egyébként, hogy nem Leonardo DiCaprio játszaná Steve Jobsot, nekem semmi bajom nincs, szerintem nem feltétlenül neki találták ki a szerepet. Félreértés ne essék, az utóbbi időben igencsak megkedveltem a színészt, de Jobsként valahogy nem tudom elképzelni.

Pedig ideje lenne egy rendes, Steve Jobs életét bemutató filmnek. Én nem biztos, hogy ebben a 3×30 perces formában oldanám meg, sokkal inkább tudnék elképzelni egy rendes játékfilmet a témában, akár egy órával hosszabb verzióban. De ki játszaná Steve Jobs-ot? Nekem Noah Wyle bejött a Szilícium-völgy kalózaiban, illetve az 1999-es WWDC-n is megjelent mint Steve Jobs egy poén erejéig, úgyhogy ő lenne a jelöltem.

Szerinted ki lenne/volt jó Steve Jobs az eddig felmerült nevekből? Szavazz a videó alatt!


Forrás: Hollywood Reporter.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!