imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Digitális rendszámtáblák kerülhetnek az Apple autóira


Bár hivatalosan egy szót sem ejtenek róla, mégis egyre több érdekes infó derül ki az Apple készülő autójáról. Egy frissen alkalmazott mérnök miatt felmerült, hogy eddig sosem látott, digitális rendszámtáblák viríthatnak a cég elektromos kocsijain.

Az ilyen rendszámtáblák a közlekedés egy teljesen új korszakát nyithatják meg: a digitális megoldással rendkívüli módon egyszerűsödhet a járművek regisztrációja, adásvétele, ráadásul a különféle flották igazgatására is ideális lehet.

Arról nem is szólva, hogy a napjainkban egyre terjedő sofőrszolgálatok, mint az Uber, szintén rendkívüli hasznát vennék a technológiának. Van persze árnyoldal is: egy ilyen fejlesztés használata egyből újabb kérdéseket vetne fel a megfigyelés témájában, hiszen könnyen megfigyelhető lenne az autók helyzete.

Viszlát klasszikus rendszámok?
Viszlát klasszikus rendszámok?

A digitális rendszámtáblák pletykája onnan reppent fel, hogy az Apple által alkalmazott több száz alkalmazott gépkocsiszakértő között egy olyan szoftverfejlesztő is van, akinek ezen a területen vannak tapasztalatai.

Rónán ó Branoáin korábban vezető mérnök volt a Reviver cégnél, mely a világ első digitális rendszámtáblákkal foglalkozó cége. Mielőtt a Reviverhez igazolt volna, a férfi öt évet dolgozott a BMW-nél, ahol szintén szoftveres fejlesztőként dolgozott, első sorban a flotta-igazgatásra szakosodva. Branoáin a BMW-nél kifejezetten az elektromos autókra volt szakosodva, és dolgozott azok környezettudatos kialakításán, valamint a kocsik mobil app-irányításán is.

linkedin

Linkedln profilja szerint augusztus óta dolgozik az Apple-nél pozícióját azonban érdekes módon “Titkosügynökként” nevezte meg, és az Apple különleges projektekkel foglalkozó részlegénél tevékenykedik.

Az digitális rendszámok bevezetése gyakorlatilag teljes megújulást hozhat az iparba, mind a gyártók, mind a felhasználók, mind a kormányok szempontjából. Az állam milliókat spórolhatna a regisztráción, és a tulajdonosoknak is könnyebb lenne a dolga.

Ugyanakkor az is biztos, hogy egy ilyen rendszer bevezetése a büntetések eszközölését is megkönnyítené. A lehetőségek száma hosszas, az azonban biztos, hogy egy ilyen újítás elindítása nem két perc alatt fog megkezdődni, még az Apple esetében sem. Már amennyiben egyáltalán valóban a digitális rendszámtáblák terén gyűjtött ismeretei miatt alkalmazták a mérnököt.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!