imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Díszítik az új iPhone-ok bemutatójának helyszínét


Szeptember 9-re ismét különleges eseménnyel készül az Apple, melynek a San Franciscó-i Bill Graham Civic Auditorium ad majd helyet. Itthoni idő szerint tegnap este már neki is láttak a 7000 fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszín feldíszítésének.

Az 1915-ben átadott épületben hatalmas tér áll rendelkezésre, melynek egy részét szabadon rendezheti be a bérlő – 1964 és 1966 között például a San Francisco Warriors kosárlabdacsapatnak adott otthont. Jelenleg leginkább koncerteket tartanak benne, de itt rendezték meg például 1977-ben az első West Coast Computer Faire-t, amin többek között a Commodore és az Intel mellett az Apple is részt vett. Itt mutatta be Steve Jobs és Steve Wozniak a cég második számítógépét – igazából az elsőt, ha „komplett” számítógépről beszélünk –, az Apple II-t. Igaz, akkor még San Francisco Civic Auditoriumnak hívták, 1992-ben kapta a jelenlegi nevét, az egy évvel korábban helikopterbalesetben elhunyt koncertszervezőről.

Steve Jobs és Steve Wozniak a West Coast Computer Faire-en 1977-ben. | Kép forrása: Giant Bomb
Steve Jobs és Steve Wozniak a West Coast Computer Faire-en 1977-ben. | Kép forrása: Giant Bomb

Nem ez az első eset egyébként, hogy az Apple történetének szempontjából jelentős helyszínt választanak a következő generációs iPhone-ok bemutatásának, hiszen a tavalyi eseményt a Flint Centerben tartották, ahol Steve Jobs 1984-ben bemutatta az első Macintosht, majd 1998-ban az első iMacet, rá egy évre pedig az iMac SE-t. A Flint Center egyébként szinte eltörpül a Bill Graham Civic Auditorium mellett maga 2400 férőhelyével, persze valószínű, hogy ez utóbbit most úgy rendezik majd be, hogy a termékbemutató helyszínek is itt lesznek, így nincs szükség olyan titokzatos fehér épület felhúzására, mint a 2014-es azonos célt szolgáló létesítmény.

Az épület jellegéből adódóan úgy tűnik, nincs lehetőség olyan nagy léptékű díszítésekre, mint akár a Yerba Buena Center, vagy a hagyományosan a WWDC-nek helyet biztosító Moscone West esetében, de azért rendesen megszórták kék alapon fehér Apple-logós zászlókkal a környéket:

Apple-zászlók a helyszínen. | Fotó: Milo Kahney / Cult of Mac
Apple-zászlók a helyszínen. | Fotó: Milo Kahney / Cult of Mac
További zászlók. | Fotó: James Martin / CBS
További zászlók. | Fotó: James Martin / CBS
Apple-zászlók mindenhol! | Fotó: John Ellenich
Apple-zászlók mindenhol! | Fotó: John Ellenich

A lámpaoszlopokra pedig olyan dekorációk kerültek, melyek Siri iOS 9-es és watchOS-es megjelenését, vagyis a színes hanghullámokat ábrázolják:

Egy Siri-zászló a bejárat közelében. | Fotó: Milo Kahney / Cult of Mac
Egy Siri-zászló a bejárat közelében. | Fotó: Milo Kahney / Cult of Mac
És egy másik a városházával a háttérben. | Kép forrása: MacRumors
És egy másik a városházával a háttérben. | Kép forrása: MacRumors

A poszterek pedig természetesen a meghívón is látható grafikát ábrázolják, ahol szintén Siri hanghullámait láthatjuk az Apple-logó társaságában. A meghívó szövege, vagyis a „Hey Siri, give us a hint” alapján valószínű, hogy sok szó fog esni az iOS-ben megjelenő digitális asszisztensről.

Egy poszter a bejárat közelében. | Fotó: Milo Kahney / Cult of Mac
Egy poszter a bejárat közelében. | Fotó: Milo Kahney / Cult of Mac
Dolgoznak a díszítésen. |
Dolgoznak a díszítésen. | Fotó: James Martin / CBS

Mivel még jó pár nap hátra van ez eseményig, elképzelhető, hogy valami mással is készül az Apple a dekoráció terén, illetve egyelőre természetesen a benti berendezést sem láthattuk még. Mindenesetre a helyszín alapján nagy dobásra készülnek, úgyhogy izgatottan várjuk a szeptember 9-ét, amikor is természetesen szokásunkhoz híven élő videós közvetítéssel is jelentkezünk majd.

Források: iMore, Cult of Mac, AppleInsider, MacRumors. Borítókép: Milo Kahney / Cult of Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!