imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Dizájndíjat nyert az Apple Watch


Még meg sem jelent az Apple Watch, máris rengeteg divatmagazinban szerepel, benne volt a kínai, az amerikai és a francia Vogue-ban, illetve egyéb kisebb lapokban. Most pedig bezsebelt egy dizájndíjat is, konkrétan az iF Design Award 2015 egyik aranyfokozatát.

Az iF International Forum Design 1954 óta osztja ki díjait. A Münchenben tartott díjátadó gála keretében elmondták, hogy idén összesen 1624 termék érdemelt valamilyen díjat a szervezet zsűrije szerint összesen 52 kategóriában, ebből 75 nyerte el az arany fokozatot. Az Apple Watch-ról azt írják, hogy forradalmi új technológiákat vonultat fel, és olyan dizájnt, mely megfelel az órakészítés gazdag történelmének.

Apple Watch Edition Rose Gold | Kép forrása: Apple
Apple Watch Edition Rose Gold | Kép forrása: Apple

Kiemelik továbbá, hogy a digitális korona a navigáció új, innovatív módszere, valamint hogy a kezelőfelületet kifejezetten a kisebb kijelzőkre szabták, illetve megemlítik a Force Touch funkciót is, ami képes érzékelni az üvegfelületen végzett nyomás erősségét. A Taptic Engine-nek köszönhetően pedig az értesítéseinket nem csak láthatjuk, de újszerű módon érezhetjük is. A zsűri így indokolta a döntését:

Az ötlet, hogy a klasszikus anyagokat, mint a bőr és a fém a csúcstechnológiával kombinálják egy egészen egyedi divatkiegészítőbe, kellemes terméket és átfogó felhasználói élményt eredményezett. Az Apple Watch minden dizájnrészlete kiemelkedő, összességében pedig egy rendkívüli darabja a dizájnnak. Számunkra már most egy ikonná vált.

Apple Watch Sport | Kép forrása: Apple
Apple Watch Sport | Kép forrása: Apple

A zsűri tagjai egyébként számos különböző szempont alapján pontozzák a termékeket, mint például a dizájn minősége és az építési/összeszerelési minőség, az anyagfelhasználás, az innováció mértéke, a környezetbarátság, funkcionalitás, ergonómia, kezelhetőség, biztonság, márkaérték és általános dizájn.

A számunkra érdekes kategóriákból nyert még például a Sennheiser az Urbanite fejhallgatóval aminek a kialakítását, a hangminőségét és a felhasznált anyagait dicsérte a zsűri. Az okostelefonok közül a Smartisan T1 kapott arany fokozatú díjat, itt kiemelték azt, hogy a tökéletesen végiggondolt dizájn egészen a csomagolástól a termékig konzisztens marad. A Samsung a Gear VR szemüvegért kapott díjat, elsősorban a kényelemre kihegyezett kialakítása miatt, valamint természetesen a felhasznált innovatív technológiákért.

Smartisan T1 | Kép forrása: iF Design
Smartisan T1 | Kép forrása: iF Design

Aranyat kapott még például a Leica T fényképezőgép is, többek között az Apple-termékeknél is megszokott „unibody” kialakítása miatt, mivel a kamera vázát egyetlen tömb alumíniumból fara marják ki. A Lenovo Yoga 3 Pro az egyedi, 360°-os nyithatóságot biztosító zsanér miatt érdemelte ki az elismerést, a Sony Xperia Z2 tabletben pedig a rendkívül kis tömeg tetszett a zsűrinek. Az összes díjazottat az iF Design weboldalán lehet megtekinteni.

Forrás: 9to5Mac, AppleInsider, iMore, iF Design. Borítókép eredetije: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!