imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Dockon lévő ikonok szétválasztása


A Dockon lévő elemekkel való műveletekre több utasítás is létezik a macOS-ben. Ma egy olyat mutatunk meg, amivel kvázi üres ikonokat helyezhetünk a Dockra, ezzel pedig elszeparálhatjuk egymástól a többit.

A macOS-ben megtalálható Dock hasonló funkciót töltbe, mint a Windowsból ismert tálca: innen érhetjük el leggyorsabban a gyakran használt alkalmazásokat. Persze ezekből olykor sokféle található ezen a felületen. Például irodai munkához használt szoftverek, multimédia lejátszók, képszerkesztők, rajzprogramok és a többi.

Ha ezeket átlátható módon, egymástól külön szeretnéd rendezni, akkor azt a következőképpen teheted meg:

  1. Nyisd meg a Terminált
  2. Másold be a következő parancsot: defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add '{tile-data={}; tile-type="spacer-tile";}'
  3. Nyomj Entert
  4. Írd be a killall Dock parancsot, majd ismét nyomj entert

Ha most ránézünk a Dockra, akkor azt látjuk, hogy keletkezett egy lyuk. Ezt úgy kell értelmezni, mintha egy program ikonja lenne, ami teljesen áttetsző. Ebből fakadóan a használata is pontosan úgy működik, mint bármely más alkalmazás indító ikonja. Ha máshova szeretnénk helyezni, akkor egyszerűen csak meg kell ragadnunk és arrébb tenni, eltávolítani a jobb klikk segítségével az Eltávolítás a Dock-ról opcióval tudjuk.

További hézagokat is elhelyezhetünk, ehhez ismét a Terminált kell megnyitni és végigmenni a lépéseken.

Megjegyzés: Ha nem fut le a parancs elsőre, érdemes restartolni a gépet újrapróbálkozás előtt a garantált siker érdekében.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!