imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Donald Trump visszasírja a Home gombot


Az amerikai elnök Tweet formájában üzent Tim Cook-nak, hogy nem túlságosan elégedett a Face ID-val, és hogy sokkalta jobban kedvelte a Touch ID-t. Úgy tűnik azonban, hogy nincs minden veszve, ugyanis lehet, hogy csak fél évig kell kibírnia az arcfelismeréses metódust.

Na de kezdjük is az elején! Donald Trump szinte a kezdetek óta Apple felhasználó volt, azonban az elnökjelölti időszakban a kampány részeként tüntetőlegesen átváltott egy Samsung Galaxy S3 készülékre, amiért az Apple nem volt hajlandó feltörni saját operációs rendszerét és készülékeit a San Bernardino-i lövöldözés nyomozása során.

Egészen addig önérzetesen használta is az androidos modellt, míg meg nem választották elnöknek. Ekkor jelezték neki, hogy sajnos nem tarthatja meg a Samsung készülékét, mert biztonsági szempontból igencsak megkérdőjelezhető. Dan Scavo, Trump közösségimédia-menedzsere és tanácsadója vallotta be végül 2017 márciusában a Twitteren, hogy az újdonsült elnök megint Apple mobiltelefont használ.

Az időpont alapján Trump vélhetőleg egy iPhone 7 vagy 7 Plus modellt kaphatott Twitterezésre. Az elnök kénytelen volt beletörődni a programja szempontjából nem kicsit kellemetlen visszaváltásba, azonban úgy tűnhet, hogy elégedett volt a készülékkel, hiszen egészen idáig nem nagyon adott jelet afelől, hogy aggályai merülnének fel az iPhone-okkal szemben.

Nemrég azonban újra problémákba ütközött az Egyesült Államok első embere. Ezúttal már nemzetbiztonsági szempontból sokkal kevésbé lényeges dolog miatt kötött bele az Apple-be, ugyanis a Face ID-t kifogásolta legújabb Tweetjében, amelyben megüzente Tim-nek (a “Tim Apple” baki óta úgy tűnik, inkább csak röviden Tim), hogy a Touch ID sokkal jobban tetszett neki.

Úgy tűnik tehát, hogy az elnök mostanában új iPhone-t kaphatott. Egyelőre nem lehet tudni, hogy melyiket, de minden bizonnyal iPhone X utáni példányt. A váltás természetesen több szempontból is előnyös, legfőképpen azért, mert a Face ID hozzátevőlegesen hússzor biztonságosabb, mint a Touch ID. Persze utóbbi is eléggé pontos, de egy elnök szempontjából jobb inkább biztosra menni.

Szegény Donald remélhetőleg hamar megszokja majd a Face ID okozta nehézségeket, azonban ha mégsem, akkor sincs minden veszve! Az utóbbi hónapokban csillant fel a remény a kisebb kezű felhasználók számára, hiszen várhatólag tavasszal debütál az iPhone SE új verziója, amely alapvetően az iPhone 8 házára, és az idei modellek hardverének egy részére épül majd.

Ez pedig egy kifejezetten jó hír lehet az elnök számára, hiszen a régebbi készülékeket leszámítva megint lehet Touch ID-val szerelt készülék a termékpalettán. Vélhetően ha hosszú távon nagyon nem tud majd megbarátkozni a Face ID-val, akkor a biztonsági szervek inkább szereznek neki egy iPhone SE 2-t. Reméljük, hogy a kijelzője nem bizonyul túlságosan kicsinek majd az elnöknek, aki a kampánya során ízlésesen ki is emelte, hogy a tenyere és az alkarja is igencsak méretes (férfi olvasók előnyben).

Ti mennyire tudtok együttérezni Donald Trumppal? Ti is inkább a Touch ID-t preferáljátok még mindig?

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!