imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Döntsd el, melyik a valódi fotó


Nehéz közömbösnek maradni a mesterséges intelligencia kérdésben. Főleg olyankor, amikor egyetlen kép láttán leesik az állad. (A cikk végén macskás és kutyás képek.)

Twitteren akadtam egy képre, amin két képnek látszik az eredeti és a mesterséges intelligencia által generált verziója, kezdjük is gyorsan ezzel:

Mint látható, félelmetes a hasonlóság. Azért is tátottszájas a reakcióm, mert ebbe a képbe (és a cikkben található összes anyagba) nem nyúlt bele emberi kéz, nincs benne Photoshop. Egyszerűen ráengedték “felügyelet nélkül” a mesterséges intelligenciát.

Jelenleg két, egymástól elég ellentétes irányzatról olvasni. A pozitív felfogás szerint, amit talán leghíresebben Mark Zuckerberg képvisel, a mesterséges intelligencia annyira jó dolog, hogy a legjobb barátunk lesz, irány a halhatatlanság. A másik tábor, élén talán Elon Muskkal pedig azt állítja, kezdünk egy veszélyes zónába lépni, és az MI szabadon engedése akár komoly problémákhoz is vezethet (lásd Mátrix) a jövőben. Ők még a Marsra is lelépnének inkább…

Gondoljunk csak bele, mekkora problémát okoztak a nemzetközi politikában az elmúlt években a hamis hírek. Ezek leginkább a közösségi médiában terjedtek, és elképesztő profizmussal vezettek félre milliókat. Mi lesz, ha képesek lesznek gyártani a hasonlóan élethű hamisított képeket is?

Na jó, nem feltétlen jön a világvége, és nem is akarlak teljesen lehangolni. Ha például ránézünk az autós sorozat legtöbb elemére, még egész könnyen megállapíthatjuk, melyik a generált kép (bár egy CCTV felvételnek lassan már elmenne). A videók pedig még egyértelműbbek. Meg amúgy is, az interneten vagyunk, úgyhogy jöjjenek végre a macskás képek:

És persze a kutyások se maradjanak ki:

A forrásra kattintva találhatsz még pár példát, érdemes kutakodni bennük. Ha pedig szívesen olvasnál még a mesterséges intelligencia körüli témakörökben a gépi tanulásról szóló cikkünk érdekes lehet.

Forrás: Nvidia

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!