imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Doom Touch Bar

Doom a Touch Baron!


Amire nem lehet feltelepíteni a Doom-ot, az nem elektronikus eszköz. Az 1993-as klasszikus FPS akciójáték elmegy butatelefonon, Play Station Vita-n, Apple Watch-on, de szerintem még mosógépen is. A Touch Bar sem lehetett kivétel. Vegyük észre emberek, gyönyörű korban élünk!

Ennek a pillanatnak szükségszerűen el kellett jönnie előbb vagy utóbb. Minden eszköznek, aminek van kijelzője, át kell esnie a Doom-próbán. Ha nem telepíthető fel rá a játék, akkor említésre sem érdemes. De tényleg, miféle elfuserált technikai eszköz az, amin nem fut el a program, ami kis heckeléssel még egy játékláncfűrészen is működőképes?

Nem tudod, mi az a Doom? Akkor valószínűleg 70 év fölötti, vagy 18 éven aluli vagy, de segítünk:

A Doom („Végzet”) egy számítógépes játék, amelyet 1993-ban adott ki az id Software. Az első belső nézetű lövöldözős játékok (FPS-ek) egyike, s újításaival fontos mérföldkőnek számít nemcsak e műfaj, hanem általában a számítógépes játékok történetében is. Ál-háromdimenziós grafikája kimagasló minőségű volt megjelenésekor és úttörő szerepet játszott a többszemélyes játékmódok elterjedésében. A GameSpy 2004-es szavazásán az iparág szakértői minden idők legjobb játékának választották. – írja a wikipédia

Lényeg, a lényeg, a Touch Bart mostantól hivatalosan is befogadta a geekek világa, innentől kezdve egy rossz szó nem érheti az OLED sávot. Igazából nem is az a meglepő, hogy a sáv képes erre, hanem inkább az, hogy vannak olyanok, akik ezt kipróbálták. Ahogy azt már korábban megírtuk, a Touch Bar lényegében egy mini Apple Watch, watchOS-szel felszerelve. Ezt használta ki Adam Bell, kanadai iOS fejlesztő.

Ahogy az sejthető, a játékot elsősorban nem 2170 x 60 pixeles felbontásra tervezték, így gamer legyen a talpán, aki képes eredményesen játszani. Igaz a hangeffektek olyan kiválóan működnek, hogy lehet nincs is szükség vizuális visszajelzésre.

Nekünk már be is indult a fantáziánk, milyen játékokat lehetne még élvezni a Doomon kívül. Kezdetnek egy Space Invaders is megtenné, de később, a technológia előrehaladtával, egy Super Mariót is elvárnánk azért.

Méghogy nem innováció a Touch Bar…

Forrás: Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!