imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Drag & Drop szövegmásolás macOS-en


Minden nap tanul valami újat az ember. Főleg, ha számítástechnikáról van szó. A macOS tele van kevésbé ismert, ám de annál hasznosabb lehetőségekkel: mutatjuk hogyan másolhatsz szöveget az átdobós módszerrel Macen!

Azzal bizonyára már azok is tisztában mire való a Command billentyű, akik nem ápolnak közeli kapcsolatot a Macekkel. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy nem feltétlenül kell megnyomnunk, ha szöveget szeretnénk másolni.

A macOS High Sierrában lehetőségünk van arra, hogy egyszerű drag & drop módszerrel másoljunk szövegrészletek. Ezt a következőképpen teheted meg te is:

  1. Jelöld ki a szöveged
  2. Kattints rá és tartsd lenyomva a Trackpadet
  3. A másik ujaddal húzd át a cél dokumentumba

Ezzel helyettesíthetjük a CMD+C CMD+V parancsokat. További érdekesség, hogy Safariban is működik, és hogy ha bárhonnan az Íróasztalra dobjuk a kijelölt szöveget, akkor az automatikusan új szöveges dokumentumot generál.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!