imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Drágábbak lettek az iPhone és iPad appok


Vége a megszokott, könnyen kalkulálható 0,99 eurós appoknak, és jönnek a nyakatekert 1,09 eurók. Az Apple átszabta az alkalmazásárak sávozását Európában; Magyarországot is érinti a változás.

Ha mostanában böngésztél az App Store-ban, biztosan feltűnt, hogy mintha valami nem stimmelne az árcédulák körül. Így is van, vége a megszokott kerek(ített) számoknak, bevezetésre került az Apple új árszabása. Ennek értelmében az eddig megszokott sávok körülbelül 10%-kal lettek drágábbak, tehát ami eddig 0,99 euró volt, az mostantól 1,09 euró, a 2 euró 2,29 euró és így tovább.

A ma reggeli App Store helyzet.

Nincs tehát olyan rendkívül nagy változás, engem például sokkal jobban zavar az, hogy megszűntek a megszokott címkék, mint maga az áremelkedés. Ettől függetlenül sok fejlesztő aggódott, hogy a drágulás miatt visszaesést fognak tapasztalni az eladásokban. Pánikra szerencsére semmi ok, alternatív árcédulákat is lehet majd az appokra aggatni, amiknek köszönhetően akár még olcsóbb alkalmazások is érkezhetnek.

Ilyen alternatív árakat egyébként már régóta használ az Apple más, elsősorban fejlődő országokban, például Indiában, Indonéziában, de még Kínában is. Lényegében ezek kerültek most bevezetésre rengeteg európai országba, így hazánkba is. Az opcionálisan választható minimum árcímke mostantól 0,49 euró lesz, amiért szerintem sok fejlesztő hálás, hiszen sok olyan app létezhet, amikért az 1 euró kicsit sok, de ingyen azért mégsem adnák. Ezen kívül egészen 5,99 euróig továbbra is megadhatók lesznek a megszokott árak, tehát a 0,99, 1,99 stb…

50 eurócent.

Ennyi tehát a történet, nézzetek fel az App Store-ba és már az új árakkal fogtok találkozni. Akit pedig esetleg az Apple hivatalos dokumentációja hozna lázba, az itt nézegetheti meg az országokra lebontott, megváltozott ársávokat.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!