imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Drónokkal érkezhetnek a közeljövőben az iPhone-ok


A világ egyértelműen gyorsul, modernizálódik és fejlődik. Lassan a hétköznapok egyre jobban hasonlítanak egy futurisztikus filmhez. Okosórák, okoskarkötők, okostelefonok, okosizzók, okostermosztátok, proaktív rendszerek és drónok. Ezek részben a szórakoztatásunk vagy a kényelemérzetünk növelése miatt jöttek létre, de az emberek egyre inkább hasznosítják ezeket a munkájukhoz, vagy akár az üzleti életben. 

Így tett az Amazon is, ami nem is olyan régen jelentette be, hogy a kiszállítást drónokkal fogják korszerűsíteni. Habár a cég inkább Amerikában szállít iPhone-okat, és valószínűleg ez a szolgáltatás először csak ott lép életbe, mindenképp érdemes vetni rá egy közelebbi pillantást. Már csak azért is, hogy ne ijedjünk meg, de a jövő még mindig úton van. Illetve ebben az esetben a levegőben.

Először csak találgatások voltak rá, hogy miként fog az egész rendszer működni, de egy friss videóban az Amazon végre eloszlatja a kételyeket. Egy külön erre a célra létrehozott Amazon központban a csomagok (melyekre valószínűleg van egy bizonyos súly korlát) először egy rakodóállomásra érkeznek. Az automatizált rendszer ezután felpakolja a drónra a csomagot, és betáplálja a pontos címet. A drón leszállópályát keres majd, amit bárki ki tud otthon nyomtatni. Ezt észleli a rendszer, majd finoman lehelyezi a csomagot.

A videót végignézve elkezdhetünk gondolkozni azon, hogy az Amazon Prime Airnek azért elég sok hátulütője lehet. Gondoljunk csak arra például, hogy egy panellakásnál ez a módszer kivitelezhetetlen. Az is probléma lehet, hogy mi van akkor, ha a címet rosszul adják meg a drónnak, vagy az rosszul értelmezi. A levegőben a repülést vezérlő szoftver elég jónak látszik, tehát a madarak, vagy egyéb tárgyak a levegőben nem valószínű, hogy problémát fognak okozni a szerkezetnek. Ha a projekt fejlesztői kijavítják a jelenleg fent álló hibákat, akkor egy remek, futurisztikus rendszert kaphatunk.

A reklámról egyébként még érdemes annyit megemlíteni, hogy a Top Gearből ismert Jeremy Clarkson szerepel benne. A pletykák szerint az Amazon egy hosszabb időtartamra írt alá vele egy szerződést, tehát valószínűleg az egész projektnek ő lesz a reklámarca.

A drónokat egyébként itthon is rengetegen használják már. A rendezők előszeretettel alkalmaznak drónos felvételeket, legyen szó akár egy filmről, akár egy videoklipről. A végeredmény pedig magáért beszél, hiszen nagyon látványos és izgalmas felvételeket lehet így készíteni – teljesen más szemszögből.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!