imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Dropbox: hogyan növeljük a tárhelyünket?


A Dropbox e-mailban értesítette azokat a fájlszinkronizáló alkalmazását futtató felhasználóit, akik még OS X 10.5 Leopard, vagy régebbi rendszert használnak, hogy május 18-ával megszűnik a támogatásuk.

A minimális rendszerkövetelmény tehát a 10.6 Snow Leopard lesz. Ez az egyre kevesebb számú még PPC-alapú Mac használót érinti érzékenyen, hiszen minden Intel processzoros gépet lehet Snow Leopardra frissíteni, ha van bennük legalább 1 GB RAM. A megadott dátum után az érintett gépeken futó Dropbox alkalmazás kijelentkezik a fiókból és nem szinkronizál tovább. Az adatokért persze nem kell aggódni, a fájlok továbbra is megmaradnak a régi gépeken.

Egyébként a hír apropóján utánanéztem, a Dropbox az utolsó mohikán, amely még támogat ilyen régi rendszereket a közismert felhőszolgáltatások közül. A Microsoft OneDrive-ja, a Box és a Google Drive is minimum a 10.7-es Lion-t követeli. Az OneDrive és a Google Drive 15 GB, míg a Box 10 GB tárhelyet ad ingyenes csomagjában. A Dropbox tehát még mindig nagyvonalú maradt  a Snow Leopard támogatásával, igaz, ők adják alapból a legkevesebb – 2 GB – ingyen tárhelyet, amit azonban kisebb-nagyobb leleményességgel magunk is bővíthetünk.

get-more-free-dropbox-storage

Íme néhány tipp erre:

– Minden a szolgáltatásba meghívott ismerősünk után, ha valóban regisztrálnak és telepítik is a szinkronizáló alkalmazást Mac vagy PC számítógépükre, 500 MB plusz tárhelyet kapunk, így maximum 16 GB érhető el.

– Telepítsük iOS vagy Android alá a Carousel fotófeltöltő appot, máris plusz 5 GB.

– Töltsük le a Mailbox appot telefonunkra, 1 GB.

– Lépjünk be egy Samsung vagy HTC telefonról, így Samsungnál két évre 48 GB, HTC Sense 3.5, 3.6 esetében egy évre 3 GB, HTC Sense 4, 4+, illetve 5-ről való belépéskor 32 GB jár két évre.

Jómagam már 63 GB-nál járok, igaz egyszer kaptam a szolgáltatómtól egy Samsungot, amit kipróbáltam, majd nem túl nagy szívfájdalommal két nap után megváltam tőle.

Érdemes még Dropbox keynote-okat és egyéb időszakos akciókat is figyelni, így is lehet komoly tárhelybővítésre szert tenni.

Emiatt azért nem cseréljük le az iPhone-unkat, ugye?… (Itt lenne egy kaján smiley helye, de azért egy magazinban mégsem.)

Ti melyik felhőt használjátok és miért éppen azt?

powermacg5v2

 

Laci:

A végén ide bátorkodom beleírni, hogy én két szolgáltatást használok: a Dropboxot, és (szégyenszemre?) a OneDrive-ot. Dropboxon van egy saját fiókom (3 GB kapacitással), illetve a külföldi kollégákkal használunk egy közösen megosztott céges fiókot 1 TB kapacitással. Semmit nem töltöttem le a gépemre, ha el akarom érni ezeket, akkor a webes felületet használom. A leggyakrabban viszont a OneDrive fiókomat használom, vegyesen céges és magán felhasználásra. Itt jelenleg a különböző bónuszoknak köszönhetően 130 GB tárhelyem van, melyet szintén a webes felületről érek el.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!