imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Dual SIM-es iPhone? Nem lesz rá szükség a jövőben…


Aránylag kevés embernek van szüksége két SIM kártyára, akiknek viszont igen, azoknak nagyon. Az Apple sosem gyártott semmilyen dual SIM-es iPhone-t, így aki ilyen készülékre vágyott, az vagy más gyártó után nézett, vagy két telefont hordott magával. A jövőben viszont úgy néz ki, nem lesz szükség két SIM-es mobilokra.

Itthon persze ez nem a közeljövőt jelenti majd sajnos, de vigasztaljon minket a tudat, hogy a technológia már megvan hozzá. Az amerikai T-mobile ugyanis olyan megoldással állt elő, ami megváltoztatja majd azt a klasszikus felállást, hogy a telefonáláshoz SIM-kártyára van szükség.

A május 31-én induló program lényege, hogy a felhasználók adatcsomagjai, előfizetései stb. egyfajta virtuális SIM-kártyára, azaz a DIGITS-re költöznek át. Erre pedig kivételesen nem túlzó marketingfogás azt mondani, hogy „game changer” – ahogy azt a T-Mobile COO-ja, Mike Sievert meg is tette. Az úriember ebben a videóban ecseteli részletesen, hogy miért is lesz jó ez a felhasználóknak.

Márpedig tényleg jó lesz nekik, hiszen a DIGITS-nek köszönhetően egy telefonszámot más okoseszközökhöz is hozzárendelhetnek majd (tablet, asztali gép, okosóra stb.), így ha mondjuk egy SMS érkezik az adott számra, azt mindegyik kompatibilis ketyere fogadhatja. Ugyanez vonatkozik a mobilinternetre, hívásokra, egyebekre. Mi több, ezt az egészet ingyen kapják majd az ügyfelek.

Ez még persze nem oldja meg a dual SIM problémát. Az viszont annál inkább, hogy mindegyik készülékre (maximum 5) extra vonalat vásárolhatsz. Egy extra DIGITS (lényegében egy plusz telefonszám) pedig csak 10 dollárral fogja megterhelni a havi számlát, szóval egyáltalán nem vészes az ár. Emellett ugyebár a plusz számok hívásait, üzeneteit stb. is kezelheted majd minden erre képes okoseszközöddel.

Nekünk itthon sajnos egyelőre marad az irigykedés és a remény, hogy talán egyszer a jövőben majd az itthoni szolgáltatók is ráállnak erre a tényleg innovatív megoldásra, hiszen lássuk be, a SIM-kártya így 2017-ben kezd elég indokolatlannak tűnni. Ráadásul ennek hiányában még egy lyukkal kevesebb lehetne az iPhone-okon is…

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!