imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

dubble – csinálj közös képet egy idegennel!


Mármint nem a szelfi értelemben vett közös képet, hanem az egykor nagyon trendinek számító multi-expozíció stílusban. Te adod az egyik fotót, egy találomra kiválasztott idegen meg a másikat.

Ma az Apple ismét egy fotós appot tett meg a nap alkalmazásává az App Store-ban. A dubble feléleszti a többszörös expozíció néven futó, még az analóg fotózás idejéből származó régi trükköt. A multi-expo lényege, hogy kettő (vagy több) fénykép exponálódik ugyanarra a felvétere (szándékosan nem léptetve az adott képkockát). Szerencsés esetben ebből a két egymásba mosott képből valamilyen kreatív végeredmény születik. Manapság értelemszerűen ezt nem filmmel, hanem digitálisan szokás utánozni.

Ahogy az a fentebbiekből kiderül, legalább két képre van szükség a dologhoz. A dubble azzal a nagyon egyszerű, közösségi média trendeket meglovagló ötlettel állt elő, hogy felosztja a “munkát”. Az alapanyagul szolgáló képek egyikét te adod, a másikat meg egy találomra kiválasztott másik alkalmazáshasználó.

Nagyon többet nem is érdemes hozzáfűzni. A felület szép, egyszerű használni, a koncepció meg egész szórakoztató. Tegyetek vele egy próbát, ha érzitek az affinitást, főleg, hogy ingyenesen letölthető.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!