imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Dübörög az Apple Music – elérte a 60 millió előfizetőt


Apple egy újabb mérföldkövet ért el szolgáltatások terén. Eddy Cue a francia Numerama lapnak adott nyilatkozatában jelentette be, hogy az Apple Music már 60 millió előfizetőt számlál.

Ezzel fél év alatt 10 millió új felhasználó iratkozott fel a szolgáltatásra: az idei januári jelentésben még “csupán” 50 millióan élvezték az Apple zeneszolgáltatását. Folyamatos frissítésekkel és új funkciók bevezetésével arra törekednek, hogy behozzák lemaradásukat a Spotify 100 millió prémium hallgatójával szemben. Eddy Cue továbbá megerősítette, hogy az Apple Music a legelterjedtebb zenestreaming szolgáltatás az Apple ökoszisztémában.

Az újdonságok közé tartozik például az iOS 13-ban bemutatkozó karaoke funkció, amivel az összes elérhető zeneszám mellé elérhetővé teszik annak dalszövegét is. Macek esetében pedig az iTunes megnyirbálása fogja elhozni sokak számára a megváltást. A macOS Catalina megjelenésével külön Music alkalmazást köszönhetünk a dokkon, ami egy átláthatóbb és fürgébb felületet ígér a zene szerelmeseinek.

Szó esett az Beats1 rádióról, ami kapcsán továbbra is nagy a titkolózás a népszerűségét illetően, de most kicsit megrepedt a jég. Cue ugyanis elkottyintotta, hogy a csatornát több tíz millióan hallgatják.

Spotify és az Apple csatározása közben úgy látszik egy fejezet végéhez ér. Három hónapja indított pert Európában a Spotify, mivel az iOS alkalmazáson belüli vásárlásokból az Apple 30%-ot fölöz le magának, használati díj gyanánt. A vád versenyellenes magatartás ellen irányul, főleg hogy ezt kizárólag szolgáltatásokra való előfizetéskor számolják fel.

Az Apple eddig hallgatott, ám most reagált: szerintük csak 15%-ot vonna a Spotify előfizetéseket és az is csupán a platform összes előfizetőjének 0,5%-tól kerül levonásra (ennyien fizettek elő az App Store-on keresztül és nem közvetlenül vagy msá csatornán). Ez a 2014 és 2016 között előfizetettek díját érinti (az első évben valóban 30%-ot vontak le az előfizetésekből, a második évtől 15%-ot).

Az App Store mindig is támogatta a szabad versenyt, annak egy biztonságos és megbízható terepet biztosítva. Legalábbis az Apple hivatalos álláspontja szerint. Az Európai Bizottság hamarosan kiértékeli a cupertinóiak válaszát, és meghozza döntését az üggyel kapcsolatban.

Ti melyik streaming szolgáltatás mellett tettétek le a voksotokat? Osszátok meg velünk mit szerettek vagy szeretnétek még viszontlátni az Apple Music-kal kapcsolatban!

Forrás: 9to5Mac, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!