imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A duplakamerás iPhone már a múlté, jöhet a triplázás!


Három még gombócból is sok, nem hogy kamerából egyetlen telefonba! Pedig ha igazat beszéltek a tajvani Economics Daily News forrásai, jövőre, azaz 2019-ben már érkezhet az első, háromszemű iPhone. A képek minősége feltehetően nem fog exponenciálisan növekedni, de az éjszakai fotózásban jól jöhet!

2016-ban, az iPhone 7 bemutatásakor elég nagy számba ment, hogy a Plus modell duplakamerát kapott. Bár mára már nem különösebben lepődünk meg, ha kétlencsés okostelefont látunk, akkoriban ez még relatíve újdonságnak számított, noha mint a legtöbb technológiai fejlesztésnél, nem maga az Apple volt az első, aki előrukkolt a megoldással. Ettől függetlenül mindenképp az elsők között voltak, és nagyban hozzájárultak annak befutásához.

A duplakamerának számos előnye is van, gondoljunk itt elsősorban a portré mód nyújtotta vizuális élvezetekre, vagy a kétszeres optikai zoomra. Igen ám, de a kameratechnológia fejlődése azóta sem pihent, lassan elérkezik az idő, hogy a két kamera háromra bővüljön. Konkurens gyártók mostanában jöttek elő az első ilyen jellegű telefonokkal, úgy tűnik, az iPhone-ra sem kell már sokat várni.

Az iPhone 2024 állítólag már 10 kamerával fog érkezni, amelyek közül az egyik a Naprendszeren kívüli, élhető bolygók felderítésére lesz alkalmas, a másik pedig pásztázó elektronmikroszkópként funkcionál.

A tajvani székhelyű, közepes megbízhatónak számító Economic Daily News úgy értesült, hogy a 2019-es iPhone felhozatal legalább egyik, de lehet, hogy több tagja is megkapja majd a „harmadik szemet“.

A jelentés szerint mindez 5x-ös zoomot fog eredményezni, bár abba nem mentek bele, hogy optikai, digitális vagy hibrid értelemben értik, pedig nem mindegy. Abból kiindulva, hogy az egylencsés iPhone 8 5x-ös digitális; a kétlencsés iPhone X pedig 10-szeres digitális és kétszeres optikai nagyítást tesz lehetővé, az ötös szorzó valószínűleg az optikai zoomra vonatkozhat.

A három optikából álló kamerarendszereket általában úgy szokás felosztani, hogy az elsődleges, nagy felbontású lencse mellé helyeznek még egy kisebb felbontású telefotó lencsét (ez jelenleg a kétkamerás iPhone-ok második tagja), illetve egy, a felbontásban a kettő közé eső, alacsony rekeszértékű monokróm segédoptikát. A kombináció legnagyobb erénye nem is az optikai zoom, hanem az éjszakai fotózás terén mutatkozik. A három kamera, algoritmusok által összevarázsolt képe nagy előrelépést jelenthet a területen, ami hagyományosan a mobilos fotózás rákfenéje.

Bár a hír teljesen reálisnak tűnik, mérget azért még ne vegyünk rá addig, amíg Ming-Chi Kuo vagy Gurman meg nem erősíti, hiszen továbbra is ők rendelkeznek a legmegbízhatóbb beszállítói forrásokkal.

Ettől függetlenül azért megállapítható a tendencia, hogy az iPhone-ok kamerája körülbelül két évente ugrik egy nagyobbat minőségben. Kuo már megénekelte, hogy a 2018-as modelleknél ne számítsunk semmilyen nagy dobásra e téren, így 2019-ben egészen biztosan remélhetünk valami fejlődést. Hogy ez most a triplakamerát jelenti-e, majd később eldől…

Forrás: MacRumors

Az Apple híresen erős a mobilos fotózás területén. Mind az iPhone 8 Plus, mind az iPhone X megjelenésekor a legjobb okostelefonos kamrával rendelkezett független tesztelők szerint. Persze azóta már hátrább sorolódtak a rangsorban, de továbbra is az élvonalba tartoznak. Ha fontos neked, hogy a mobiloddal bárhol, bármikor szép képeket tudj készíteni, fontold meg egy iPhone 8 Plus vagy iPhone X beszerzését.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!