imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Durva App Store statisztikák 2017-ből


Az Apple ahogyan tavaly, úgy idén is volt olyan kedves és hivatalosan megosztott pár érdekes statisztikák arról, mennyire dübörög virtuális alkalmazásboltja. Úgy tűnik elég jól, ismét egy rakat rekord dőlt meg, továbbra is elképesztő számokról olvashatunk.

Az Apple, lassan hagyománnyá érő újévi szokásának megfelelően ismét ellátta a világot pár elég randomnak tűnő statisztikával az App Store-ról. Bár az adatok valószínűleg inkább a befektetőknek szólnak, azért a Wall Street elemzői sem vetik meg őket, mivel így tudnak következtetni arra, mekkora üzletet is jelenthet a virtuális alkalmazásbolt.

Márpedig elég nagyot. Mivel az App Store az egyetlen, ahol iOS-re hivatalos forrásból származó alkalmazásokat lehet beszerezni, az Apple kincset érő monopolhelyzetben van. Ha azt összekombináljuk azzal, hogy az eladásokból származó bevételek 30%-a az Apple zsebébe megy, máris felderenghet az aranytojást tojó tyúk képe közvetlenül az App Store ikonja mellett.

Nade elég a dumálásból, jöjjenek a statisztikák:

  • Jól kezdődött az új év: 2018. január 1-jén 300 millió dollárnyi eladott alkalmazás
  • Igaz ez az ünnepi időszakra is. Karácsony hetével kezdődő 7 napban a felhasználók összesen 890 millió dollárt hagytak ott a virtuális kasszáknál, ami egyben új rekordot is jelenti.
  • A fejlesztők 2017-ben 26,5 milliárd dollárt kaptak szolgálataikért- ez 30%-os növekedés a 2016-os adatokhoz képest
  • Ebből nagyjából azt is ki lehet számolni, hogy mennyi volt az App Store éves forgalma: ~ 37,8 milliárd dollár
  • 2 000 alkalmazás használja az ARkitet
  • Az App Store-nak FÉL MILLIÁRD látogatója van. Hetente!
  • 2008-tól számítva összesen 86 milliárd dollárt fizetett ki az Apple a fejlesztőknek. Csak szemléltetésként: ez több mint 22 000 milliárd forintot jelent. Számokkal kifejezve: 22 000 000 000 000.

Ennyi volt az idei első Apple-ös dataporn. Hogy mi az összefüggés az adatok között, azt ne tőlem kérdezzétek – gondolom a leglátványosabb, legszebben mutató adatokat gyűjtötték össze. De ez igazából mindegy is, valóban impozáns számokat láthattunk.

Forrás: Apple

Az App Store egyébként, ha minden igaz, épp nagy változásokon megy majd keresztül. A Bloomberg értesülései szerint ugyanis úgy néz ki, a Maces és az iOS-es változat, hamaros egyesül majd valamilyen formában.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!