imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Durva, mennyire kicsi lesz az 5,8”-es iPhone 8


A kínai Facebookon, azaz a Weibón látott napvilágot pár fénykép, melyeken mindhárom szeptemberre jövendölt iPhone öntőformája látható. A készülékek specifikációiról semmi újat nem tudtunk meg, de a méretarányok megdöbbentőek.

A szeptemberi iPhone-ok legfrissebb, több forrásból is megerősített specifikációit már mindenki unásig ismeri, ha mégsem, akkor klikk ide, itt gyűjtjük ezeket a híreket. Egy ráncfelvarráson átesett, megszokott méretekben pompázó 7s és 7s Plus-t, valamint egy 5,8”-es, keretnélküli, vagyis inkább nagyon keskeny kerettel rendelkező csúcskészüléket vár a fél világ. Az utóbbi hetekben/hónapokban napvilágot látott értesülésekből és fényképekből megtudtuk azt is, hogy ez utóbbi függőleges duálkamerával érkezik majd, lesz vezeték nélküli töltés, OLED kijelző és minden földi jó.

Az 5,8 inch hallatán az eddigi készülékekből kiindulva a legtöbben talán egy tepsi méretű szörnyet vizionálunk. Érthető, hiszen a jelenlegi iPhone-ok fizikai méretének körülbelül csak a kétharmada a kijelző, a többi káva. Összehasonlításul, a Samsung Galaxy S8-nál ez az arány (screen-to-body ratio) 83,6%, tehát a telefon lényegében egy nagy kijelző. Az iPhone 8-cal az Apple is valami hasonlóra törekszik majd, így az eddigi legnagyobb iPhone-ba szerelt kijelző ellenére a készülék fizikai méretei nem lesznek szükségszerűen a legnagyobbak. Sőt…

A Weibóra most posztolt öntő vagy sajtoló formák alapján alig lesz nagyobb, mint a legkisebb modell. 4,7 helyett 5,8 hüvelykes kijelzővel! Ha abból indulunk ki, hogy az alap 7s körülbelül ugyanolyan paraméterekkel fog rendelkezni, mint a mostani 6, 6s, 7 szériák, akkor egy nagyon kompakt, akár egy kézzel is kényelmesen kezelhető okostelefon várható szeptemberre. Ez pedig nem csak a nagy kijelző miatt fontos, hanem azért is, mert sokan szeretnék használni az iPhone 7 Plus duplakamerájának előnyeit, de egyszerűen nem tudnak megbarátkozni a tepsi mérettel.

A képen is látható öntőformákat általában vagy dummy telefonok, vagy tokok gyártására szokták használni, nem konkrét modellek készítésére. Ettől függetlenül persze a méretarányok tökéletesen látszódnak, és az évnek ezen pontján már az is szinte biztosra vehető, hogy hiteles képekről van szó.

Elkezdhetünk tehát barátkozni a gondolattal, hogy a hatalmas kijelző és a duplakamera nem feltétlen jelent Plus-size készüléket. Ez pedig nagyon fontos dolog, hiszen nem is olyan régen még attól tartottunk, hogy végérvényesen elválik majd a Plus és az alapmodell funkciók és tudás terén. Ennek pedig a felhasználók látták volna kárát.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!