imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Saját csatornánkra költözünk

Like-olj és kövess minket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Durva, mennyit változott az iPhone belseje 10 év alatt


Az iPhone-ok külső fejlődése meglehetősen nyilvánvaló: egy jobb kijelző, duplakamera vagy új szín azonnal szembeötlik. Ezzel párhuzamosan viszont a belső is évről évre fejlődik, és bizony, ha bepillantunk az iPhone bőre alá, ott is érdekes változásokat figyelhetünk meg.

A Bloomberg összedobott egy baromi látványos weboldalt, ahol minden eddig megjelent iPhone belseje láthatóvá válik, ha fölé visszük az egeret. Összevetve a 10 éves korba ért első iPhone belsejét a most szeptemberben bemutatott iPhone 8-éval legalább akkora, ha nem nagyobb változást láthatunk belül, mint kívül.

Ahogy az a fentebbi képen is látható, a legelső iPhone-t még egy jó nagy, sárga műanyagba csomagolt 1 400 mAh-ás akkumulátorral szerelték. Az Apple állítása szerint ezzel 8 óra telefonálást, 6 óra böngészést, 7 óra videózást vagy 24 óra zenehallgatást lehet véghezvinni. A hely tökéletes kihasználására akkoriban a kevesebb szenzor miatt talán kevésbé kellett odafigyelni, ezért is lehet, hogy kicsit szellősebb a belső, mint az új modellnél.

A bal felső sarokban látható a 2 megapixeles hátlapi kamera (csak az volt), villanó nélkül. A többi alkatrészt sajnos eltakarja a belső borítás, de tudjuk, hogy alatta egy egymagos, 412 MHz-re visszaskálázott ARM11-es processzort, 4, 8 vagy 16 giga tárhelyet, 128 megabájt RAM-ot, egy PowerVR MBX Lite grafikus processzort, valamint Bluetooth 2.0 és 802.11b/g Wi-Fi chipeket találnánk.

10 évvel később az iPhone 8-ban már kicsit izmosodtak a fentebbi számok, talán csak az akkumulátornál nem olyan látványos az ugrás, de ezt szoktuk is érezni az üzemidőn. 12 megapixeles hátlapi kamera, akár 256 giga belső tárhely, 2 giga RAM, hat magos A11 Bionic processzor, Bluetooth 5.0, 802.11a/c Wi-Fi és LTE Advanced chipek, Lightning csatlakozó, Taptic Engine és nem-gomb Home gomb. Na meg egy hiányzó 3,5 milliméteres jack-csatlakozó.

Így egymás mellett nézve az adatokat meg a belsőről készült fotókat, nagyon szemléletesen és elég megdöbbentően látható a fejlődés, amin keresztülment az iPhone az elmúlt 10 év alatt. Böngésszétek át a többi készüléket is, érdemes.

Forrás: Macrumors

Mi már csak a legújabb modellekkel tudunk csak szolgálni. Például ott van az iPhone 8, amit most, hogy már láttál meztelenül is, biztosan lehetsz benne, hogy nem veszel zsákbamacskát.

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!