imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Durva, mennyit változott az iPhone belseje 10 év alatt


Az iPhone-ok külső fejlődése meglehetősen nyilvánvaló: egy jobb kijelző, duplakamera vagy új szín azonnal szembeötlik. Ezzel párhuzamosan viszont a belső is évről évre fejlődik, és bizony, ha bepillantunk az iPhone bőre alá, ott is érdekes változásokat figyelhetünk meg.

A Bloomberg összedobott egy baromi látványos weboldalt, ahol minden eddig megjelent iPhone belseje láthatóvá válik, ha fölé visszük az egeret. Összevetve a 10 éves korba ért első iPhone belsejét a most szeptemberben bemutatott iPhone 8-éval legalább akkora, ha nem nagyobb változást láthatunk belül, mint kívül.

Ahogy az a fentebbi képen is látható, a legelső iPhone-t még egy jó nagy, sárga műanyagba csomagolt 1 400 mAh-ás akkumulátorral szerelték. Az Apple állítása szerint ezzel 8 óra telefonálást, 6 óra böngészést, 7 óra videózást vagy 24 óra zenehallgatást lehet véghezvinni. A hely tökéletes kihasználására akkoriban a kevesebb szenzor miatt talán kevésbé kellett odafigyelni, ezért is lehet, hogy kicsit szellősebb a belső, mint az új modellnél.

A bal felső sarokban látható a 2 megapixeles hátlapi kamera (csak az volt), villanó nélkül. A többi alkatrészt sajnos eltakarja a belső borítás, de tudjuk, hogy alatta egy egymagos, 412 MHz-re visszaskálázott ARM11-es processzort, 4, 8 vagy 16 giga tárhelyet, 128 megabájt RAM-ot, egy PowerVR MBX Lite grafikus processzort, valamint Bluetooth 2.0 és 802.11b/g Wi-Fi chipeket találnánk.

10 évvel később az iPhone 8-ban már kicsit izmosodtak a fentebbi számok, talán csak az akkumulátornál nem olyan látványos az ugrás, de ezt szoktuk is érezni az üzemidőn. 12 megapixeles hátlapi kamera, akár 256 giga belső tárhely, 2 giga RAM, hat magos A11 Bionic processzor, Bluetooth 5.0, 802.11a/c Wi-Fi és LTE Advanced chipek, Lightning csatlakozó, Taptic Engine és nem-gomb Home gomb. Na meg egy hiányzó 3,5 milliméteres jack-csatlakozó.

Így egymás mellett nézve az adatokat meg a belsőről készült fotókat, nagyon szemléletesen és elég megdöbbentően látható a fejlődés, amin keresztülment az iPhone az elmúlt 10 év alatt. Böngésszétek át a többi készüléket is, érdemes.

Forrás: Macrumors

Mi már csak a legújabb modellekkel tudunk csak szolgálni. Például ott van az iPhone 8, amit most, hogy már láttál meztelenül is, biztosan lehetsz benne, hogy nem veszel zsákbamacskát.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!