imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

DxOMark: az iPhone XR-nek van a legjobb egylencsés kamerája


Az ismert független kameratesztelő oldal friss eredményei szerint jelenleg senki nem tud többet kihozni egyetlen kamerából, mint az Apple az iPhone XR-nél.

A mindennemű kamera tesztelésére specializálódott, ez ügyben egyik leghitelesebb forrásnak számító DxOMark csapata természetesen az iPhone XS után a valamivel később érkező iPhone XR-t kameraképességeit is tesztelte. Eredményeiket a napokban közölték.

Rögtön kezdjük az lényeggel: míg az iPhone XS és iPhone XS Max ebben az évben a teszt megjelenésekor „csak“ a második legjobb okostelefonos kamera lett a piacon, valamivel lemaradva a Huawei P20 Pro mögött, addig az iPhone XR a teljes egylencsés mezőnyt beelőzte. Összesítettben kapott 101 pontjával a több lencsével rendelkező telefonok között sem kell szégyenkeznie, az összevont listán ez a 7. helyre elegendő.

A tesztben a szakértők többek közt külön kiemelik, hogy az iPhone XR a legfőbb kameratulajdonságok tekintetében (expozíció, szín, részletek, zaj, stb.) szinte teljesen megegyezik az iPhone XS Maxszal. Mi több, videózás tekintetében is ugyanannyi pont járt mindkét készüléknek, a duplakamera előnyei csak a fotózásnál jöttek elő (zoom, bokeh).

Az előnyök között a jó fényviszonyok közötti kiváló dinamikatartományt és expozíciót, a részletek megtartását, a színeket valamint a gyors és pontos autófókuszt emelik ki a fotózásnál, pluszban pedig a képstabilizátort videózásnál. Hátrányoknál a kevés részletet a zoomolt fotókon, a zaj megjelenését rosszabb fényviszonyok között, és a bokeh effekt kissé természetellenes alakulását említik fotózásánál, továbbá az instabil fehéregyensúlyt beltéri videózásnál.

Balra az iPhone XR, jobbra az iPhone XS Max.

Összeségében véve tehát az iPhone XR ugyanott erős, ahol az iPhone-ok szoktak és a gyengeségek is hasonlók maradtak. Látható továbbá, hogy nem kell feltétlen duplakamera ahhoz, hogy remek fényképező legyen egy okostelefon. Az iPhone XR ezzel az egylencsés okostelefonos kamerákat hosszú ideig uraló Google Pixel 2-t taszította le trónjáról.

A teljes tesztért erre tovább.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!