imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

DxOMark: az iPhone XS kamerája az egyik legjobb valaha


Összesített második helyezést ért el az iPhone XS és XS Max kamerája a híres francia független, kameratesztelésre specializált laboratórium tesztjén. Érezhető az ugrás a korábbi modellhez képest.

A tegnapi nap folyamán kiadta átfogó iPhone XS Max kameratesztjét a DxOMark, akik lényegében a leghitelesebb forrásnak számítanak az okostelefonos kameratesztekkel kapcsolatban. A vizsgálat során több mint 1500 fényképet és több mint 2 órányi videófelvételt készítettek és elemeztek laboratóriumi és természetes körülmények között egyaránt. Az eredmény?

Az iPhone XS Max-nak van a világ egyik legjobb okostelefonos kamerája.

Hogy pontosak legyünk, a DxOMark által adott 105 pont a második helyre volt elég összesítettben, ami fölé egyedül a Huawei P20 Pro tudott emelkedni a maga 109 pontjával. Az iPhone X tavaly 97 pontot kapott ugyanezen a teszten, szóval érezhető némi javulás. Az idei év egyike azon kevésnek, amikor az új iPhone nem nyerte el a világ legjobb kamerája – jellemzően elég hamar továbbszálló – címét. Búslakodásra azonban nem hiszem, hogy lenne ok a második helyen sem.

A DxOMark „kíváló“ videó és fotóképességekről számolt be nappali fényviszonyok között, magas dinamikatartománnyal, jó részletességgel. Külön kiemelik a Smart HDR funkciót, aminek köszönhetően „jó célexpozíciók és széles dinamikatartomány érhető el mindenféle körülmények között“. A videózásra 96 pontot kapott a készülék, a hízelgő „kiemelkedő videóminőség nappali fényviszonyok között“ szavak kíséretében.

A labor külön kiemeli a fejlődés mértékét a tavalyi modellhez képest, ami egyébként számunkra is feltűnő volt már az első próbálgatások után is. Az érdekes, hogy ezt nem a kamara hardveres alakításainak, hanem olyan szoftveres megoldásoknak köszönhet a készülék, amiket az A12 processzor tett lehetővé.

iPhone XS Max Smart HDR
iPhone X HDR

Azért, hogy nem a világ legjobb kamerája címet nyerte el az éjszakai fotózási képességek tehetők felelőssé. Rosszabb fényviszonyok között ugyanis a DxOMark szerint a zaj kicsit tolakodóbbá vált mind más felsőkategóriás mobiloknál, illetve a zoom is némileg alulmarad a konkurenciával szemben. Ennek ellenére a szummázat mégiscsak pozitív lecsengéssel zárul:

„az iPhone XS holtbiztos választás minden mobilos fotós számára“

A részletes tesztet és a pontos módszertant a DxOMark honlapján olvashatjátok el.

Megjegyzés: A DxOMark ugyan az iPhone XS Maxot tesztelte, de mivel a kamera egy az egyben ugyanazt tudja, mint az iPhone XS-en, azért a cikkben tudatos döntés volt, hogy néha felcseréltük egymással a készülékelnevezéseket.

(via MacRumors)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!