imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

E-mail jegyzet készítése iPhone-on egy kattintással


A Mail to Self egy ingyenes iPhone alkalmazás (extension), amit biztosan imádni fognak azok, akik e-mail postafiókjukat használják jegyzetek, teendők és emlékeztetők tárolására.

Egyre több ismerősömnél látom, hogy e-mail postafiókját használja gyakorlatilag minden adat és emlékeztető tárolására. Ha hozzá akar férni egy bizonyos fájlhoz valaki másik számítógépéről, elküldi magának e-mailben. Ha később el akar olvasni egy cikket, amire most nincs ideje, elküldi magának e-mailben.

Nagyon ki kellene már takarítani az akváriumot, azt hiszem jobb lesz, ha írok magamnak egy e-mailt róla.

Azt most hagyjuk, hogy nekem ez a módszer mennyire szimpatikus, mindenesetre egy elterjedt rendszer, sokan használják. Én pár éve leszoktam róla. Viszont akik még rajta ülnek az azonos feladóval és címzettel elküldött e-mailek vasútján, azoknak ma jó napjuk lehet, ugyanis mutatok egy alkalmazást, amivel csúcsra járathatjátok önmagatok spamelését. Viszont ha a délután végére betelik az a mindeddig oly tágasnak tűnő 15 GB-os Gmail tárhelyetek, ne engem hibáztassatok, csak vegyétek meg az OmniFocus-t.

Az alkalmazás neve Mail to Self, ami már önmagában egész jól hangzik, hát még ha hozzávesszük, hogy teljesen ingyenes is. Innen tessék letölteni. Az egész annyit tud, hogy a legtöbb alkalmazásban elérhető Megosztás menübe beépít egy Mail to Self feliratú gombot, amivel az éppen megnyitott weboldalt, az előbb tárcsázott telefonszámot, vagy gyakorlatilag bármilyen, egyébként is megosztható tartalmat egyetlen gombnyomással elküldhetünk magunknak e-mailben.

Tényleg nem egy nagy durranás, de éppen ez a lényeg, hogy ennyire gyors és egyszerű az egész. Az alkalmazás használata nélkül csak úgy tehetnénk meg ugyanezt, ha kiválasztanánk a hagyományos e-mail megosztást, végigpislognánk a néhány másodpercet, amíg átugrunk a Mailbe, beírnánk a címzettet, megadnánk valami civilizált tárgyat, és rányomnánk a küldésre. Aztán vissza, ahonnan indultunk. Na, ezt nekünk mind megspórolja a Mail to Self. Felemelő.

Különben maga az alkalmazás meglepően átgondolt, barátságos, és igényes. A designt egyáltalán nem mondanám rossznak, a telepítés és beállítás villámgyors, csak az e-mail címünket kell megadni, valamint az arra elküldött néháy számból álló ellenőrző kódot, és már kész is vagyunk. Az alkalmazás főmenüjéből egyébként a vágólap tartalmát is továbbíthatjuk postafiókunkba.

Igen ám, de ki fér hozzá az így elküldött tartalmakhoz? – teszi most fel a kérdést magában minden adatvédelemre oly érzékeny olvasó. Egészen meglepett, hogy ez az ismeretlen alkalmazás milyen példásan vizsgázik az adatvédelmi kommunikációból. A fejlesztők elmondják, hogy melyik jól ismert szolgáltatást használják a levelek elküldésére, és hogy a fejlesztők külön kérésére csökkentették az elküldött mailek tárolásának idejét, de ez még nem elég jó, dolgoznak az ügyön. Meg amúgy sem érdekelnek senkit a piszkos ügyeink.

Nem szeretnénk senkinek hozzáférést adni a megosztott linkjeinkhez, mi sem akarunk hozzáférést azokhoz a linkekhez, amiket te osztasz meg.

Szóval tényleg egy elég jól átgondolt és úgy tűnik, hátulütők nélküli extension a Mail to Self, akinek fekszik az ilyesmi, töltse le bátran az App Store-ból és már mehetnek is a saját magunknak küldött levelek ezrével.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!