imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

E-mailek titkosítása Macen


Levelek küldése és fogadás meglepően egyszerű Macen. A macOS beépített Mail kliense már tartalmazza is a titkosítás lehetőségét. Nézzük, hogyan állíthatod be. 

Azt már korábbna kiveséztük, hogy lehet titkosítást beállítani iPhone-on és iPaden. Ehhez képest a Maces beállítások pofonegyszerűek. Az Apple natív Mail alkalmazása mind iOS-en, mind pedig macOS-en támogatja az S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions) titkosítást. Ha te is a Mail appot használod levelezéshez, ennek a beállítása lehet a legjobb és legegyszerűbb megoldás számodra, szemben mondjuk a PGP-vel (Pretty Good Privacy), mert ez a megoldás semmilyen extra szoftver telepítését nem igényli.

De folytassuk is onnan, ahol abbahagytuk. Ha már beállítottad a telefonon/tableten a titkosítást, akkor nagy valószínűséggel letöltötted és importáltad a S/MIME tanúsítványt a Keychainedbe (Kulcskarika). Ha nem, akkor a szükséges lépéseket az iOS-es cikkben találod.

A Mail alakalmazás konfigurlálás a S/MIME tanúsítvány használatához

Semmi bonyolult, csak néhány apró lépést kell megtenned:

  1. Indítsd el a Mail appot
  2. Nyisd meg a Beálllításokat és válaszd az Fiókok fület
  3. Válaszd ki azt az accountot, amivel szeretnéd az S/MIME tanúsítványt használni és menj a Szerverbeállítások tabra
  4. Vedd ki a pipát a “Automatically manage connection settings” résznél
  5. Bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő TSL/SSL, portok és engedélyezések be vannak állítva a fiókodnál.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!