imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

EB-eredmények az Apple nyelvválasztó oldalán


Nyár eleje óta a foci EB tartja lázban Magyarországot és Európát, így az Apple sem kerülhette meg, hogy ne reflektáljon a jelenleg is zajló tornára. A maguk finom módján meg is tették ezt.

Június 10-e óta tart a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság, amin 44 év után Magyarország is képviselteti magát. A magyar válogatott fantasztikus teljesítménnyel, veretlenül zárta a csoportkört, így június 26-án, vasárnap este Belgiummal mérkőzik meg, hogy a legjobb nyolc közé jusson. Rengeteg márka reklámozza magát az EB-n, a többiek, akik pedig nem tudták kifizetni reklámozás árát, mind-mind rájátszanak az EB-re. Azonban nem gondoltuk volna, hogy az Apple is egy kedves gesztust tesz az öreg kontinensen zajló torna felé. Az Apple egyik aloldalán az ország és régió kiválasztásánál ott láthatjuk Európát, az országokat szimbolizáló zászló-labdacsokkal, azonban az ABC sorrend helyett más a rendezőelv: a foci EB csoportjait látjuk, majd a nyolcaddöntő párosításait Az alábbi screenshotból jól látszik, hogy ha legyőzzük Belgiumot, akkor a Wales – Észak-Írország mérkőzés győztesével fogunk játszani:

choose-your-country-fun

Egy apró, de figyelmes és kedves gesztus ez az Apple részéről, különösen ha azt nézzük, hogy a cupertinóiak általában a saját fejük után mennek. Így elsősorban természeti katasztrófák után szoktak gyűjtést szervezni vagy jótékonykodni, vagy kifejezetten az USA-ban hangsúlyos eseményeket, megemlékezéseket karolnak fel, pl. amikor Muhammad Ali halálakor lecserélték weboldaluk borítóképét.

A vicces nyelvválasztó azonban csak a főbb európai országok Apple oldalán (brit, német, francia, spanyol, olasz) működik, a kisebbeknél, mint a cseh, magyar, vagy akár a portugál Apple oldal, nincs ilyen lehetőség. Nem baj, azt hiszem mi e nélkül is tudjuk, hogy hogyan állunk és kivel játszunk.

Forrás: Marketing Morzsák

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!