imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Eddig fölényesen vezet az iPhone 11 Pro és Pro Max


Már jóval a keynote előtt a felhasználók közül igen sokan temetni kezdték az idei iPhone szériát, hiszen hamar kiderült a különböző forrásokból, hogy csupán csendes frissítés várható, ráadásul a dizájn is megosztó lesz. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az Apple erőteljesen rácáfol a pesszimista jóslatokra, és még az is kiderült, hogy teljesen megfordultak az arányok a tavalyi évhez képest.

Hónapokkal ezelőtt is záporoztak már a hírek, hogy a vállalat idén nem tervez túl nagy durranást, inkább csak egyfajta ráncfelvarrást eszközöl majd a tavalyi szérián. A keynote-on láthattuk is, hogy az előzetes pletykák többnyire megfeleltek a valóságnak, és a 2019-es iPhone generáció leginkább a kamerára erősített rá. Várhatólag nagyon készül az Apple a 2020-as évre, hiszen már akkor is érkeztek információk és szivárogtatások a jövőre debütáló modellekről, mikor még a mostani triumvirátusról sem rántották le a leplet.

Ennek megfelelően sokan úgy gondolták, hogy az iPhone 11, a 11 Pro és a 11 Pro Max az értékesítési számokat tekintve nem teljesítenek majd túl rózsásan. Viszont – ahogy a minap már írtunk is róla – a valóság ennek szöges ellentéte, és egy igen erős startot láthattunk az előrendelések tekintetében. Olyannyira, hogy az – állítólag az Apple-től származó információk alapján – előre vízionált 65-70 milliós darabszámot most már inkább 70-75 millióra becsülik a 2019-es esztendő végéig. Ami viszont eddig csak találgatás volt, az az olcsóbb és a high-end modellek közti részesedési hányad.

Alapvetően is az volt inkább a vélemény, hogy idén vélhetőleg a két prémium kivitel lesz a népszerűbb, azonban Ming-Chi Kuo most meg is erősítette a pletykákat. A legfrissebb jelentése szerint az előrendelések mintegy 55%-át teszik ki a high-end modellek, az iPhone 11 pedig a maradék 45%-ot. Ez érdekes, hiszen tavaly ez az arány pont fordított volt. Nos, nem meglepő egyébként a fordulat, hiszen az idei modellek közül inkább a Pro változatok pirítottak nagyon a tripla kamerával és a jelentősen hosszabb üzemidővel.

Természetesen mit sem ront ez az iPhone 11 továbbra is szép teljesítményén, de a csupán 1 órával hosszabb aksiidő, a most már 4 GB RAM és az immáron két objektíves kamerarendszer tényleg inkább csak apróbb finomításnak tekinthető. Ami viszont az új alapmodellt sokkal csábítóbbá teszi az az árazás, hiszen az Apple további 50$-t faragott le az árcédulából, ami az árérzékeny területeken nagy löketet adhat az eladásoknak.

Kuo számadatai persze nem örökérvényűek, csupán az eddigi előrendelési hullámot tükrözik. A jövőben az eloszlás akár szignifikáns változásokat is mutathat, ráadásul nem elhanyagolható a demográfiai differencia sem, hiszen az USA területén inkább a high-end modellek népszerűek, a Távol-Keleten viszont egyértelműen az olcsóbb variáns lehet inkább a favorit. Kíváncsiak leszünk, hogy a rajongók lelkesedése továbbra is kitart-e eléggé ahhoz, hogy teljesüljön az optimista 70-75 milliós eladási eredmény, mindenesetre eddig bizakodó lehet az Apple.

Ti terveztek váltani az új szériára? Az olcsóbb vagy inkább a Prémium kivitelben gondolkodtok?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!