imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eddy Cue: a Netflix nem ellenfél


Friss hír volt a napokban, hogy az Apple elkezdte a Planet of the Apps című sorozat castingját. Ebből az alkalomból a Hollywood Reporter beszégetett az Apple internetes tartalmakért felelős alelnökével, Eddy Cue-val a cupertinói cég tartalomgyártással kapcsolatos ambícióiról.

Rögtön a beszélgetés elején szóba került, hogy vajon az Apple TV leváltja-e majd a hagyományos televíziózást – nem új keletű trend, hogy az emberek egyre inkább az on-demand tartalmak felé mozdulnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Netflix hatalmas sikere. Cue nem mert konkrét jóslatokba bocsátkozni, csupán annyit mondott, hogy az Apple TV (és a hozzá hasonló eszközök) egészen új lehetőségeket nyitnak akár a hagyományos tartalomgyártók számára az interaktivitás terén.

Eddy Cue cupertinói irodájában. | Kép forrása: The Hollywood Reporter
Eddy Cue cupertinói irodájában. | Kép forrása: The Hollywood Reporter

Szóba került az is, hogy láthatunk-e majd az Apple-től saját gyártású, akár élő videostreamet. Eddy Cue szerint nekik nem fontos, hogy ők lesznek-e azok, akik ilyen szolgáltatást nyújtanak, esetleg egy másik cég. Az Apple ugyanis az ezt lehetővé tevő platformra koncentrál, és arra, hogy a tartalmak az Apple TV-n, iPhone-on vagy iPaden keresztül jussanak el a felhasználókhoz. Később szóba került az is, mi lenne, ha megkeresné az iPhone-gyártó céget egy ügynök egy jó ötlettel és egy nagy sztárral:

Szerintem most nem mennénk bele. Nem vagyunk jelen a tévés iparágban. Ha azt látjuk, hogy ez kiegészíti az egyéb területeken végzett tevékenységeinket, például az Apple Music-ot, vagy hogy valamilyen innovációt jelent a platformunk számára, akkor talán segítenénk neki és lenne néhány tanácsunk. De nem akarunk versenyezni a Netflixszel vagy a Comcasttal.

Eddy Cue a gitárjaival az irodájában – nekünk az Apple-logós Steve Jobsos a kedvencünk! | Kép forrása: The Hollywood Reporter
Eddy Cue a gitárjaival az irodájában – nekünk az Apple-logós Steve Jobsos a kedvencünk! | Kép forrása: The Hollywood Reporter

Vagyis Cue cáfolta a közelmúlt azon pletykáit, melyek szerint az Apple szeretne beszállni a tartalomgyártó bizniszbe, és saját sorozatokkal jelentkezni. Vagyis fogalmazhatnánk inkább úgy, hogy reklámcélból bevállalnak ilyesmit (lásd Planet of the Apps, a korábban a hírekben szereplő Vital Signs, vagy a The Score), de nem a hagyományos sorozatok értelmében. A Planet of the Apps esetében is erről van szó, Cue úgy érezte, hogy ebben az esetben tudnak segíteni Silvermannek. Ami a Vital Signst illeti, nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy az Apple tervezi (vagy akár már készíti) a sorozatot:

Semmi bejelenteni valónk nincs, szóval nem is érdemes most erről beszélni. De Dre egy elképesztően tehetséges ember, és sok projekten dolgozik – rádióműsoroktól kezdve új albumokig. Nagyszerű, hogy egy ilyen tehetséges emberrel dolgozhatunk. Nagyon izgalmas.

Eddy Cue imádja a kocsikat, a Ferrari igazgatótanácsának is tagja. Ezt a Porsche 935 modellt Bobby Rahaltól kapta. A hétköznapokon egyébként egy Teslával jár munkába. | Kép forrása: The Hollywood Reporter
Eddy Cue imádja a kocsikat, a Ferrari igazgatótanácsának is tagja. Ezt a Porsche 935 modellt Bobby Rahaltól kapta. A hétköznapokon egyébként egy Teslával jár munkába. | Kép forrása: The Hollywood Reporter

A Hollywood Reporter megemlítette azt is, hogy miért nem vásárol meg az Apple egy stúdiót – valószínűleg a Time Warner felvásárlásával kapcsolatos pletykák miatt. Cue azt mondta, hogy az Apple mindig arra fókuszál, amihez értenek, és nem tudja, hogyan jöhetne a képbe egy stúdió felvásárlása ebből a szempontból. Nem is lenne értelme szerinte, hiszen mire mennének egy stúdióval, amikor már most is mindegyikkel együttműködnek. A Time Warner felvásárlásával kapcsolatban elmondta, hogy ő is olvassa a híreket, és határozottan cáfolta, hogy jelenleg aktívan próbálkoznának ilyesmivel.

Forrás: The Hollywood Reporter via 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!