imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eddy Cue a Paramounttal és a Sony-val tárgyalt


Mi más lehetett a téma, ha nem a saját, eredeti tartalmak gyártása. Nagy a verseny az Apple-ön belül, hogy ki lesz az a vezető, aki a legnagyobb neveket tudja a céghez csábítani.

Eddy Cue, az Apple internetes szolgáltatásaiért és szoftvereiért felelős alelnöke az elmúlt pár hetet végig Holywoodban töltötte. A turné alatt pedig sorra találkozgatott a legnagyobb film és TV show gyártókkal, köztük a Paramount Pictures-szel és Sony TV-vel. A találkozó pontos oka, és az, hogy miről szólt a tárgyalás, természetesen hétpecsétes titok, de azért nem lehetetlen kitalálni.

Az elmúlt időszakban ugyanis az Apple egyre nagyobb erőkkel akar belevágni a tartalomgyártásba, gondoljunk csak a tavasszal induló Planet of the Apps sorozatra, vagy a már előzetest is kapott Carpool Karaoke-ra. Nyilván a mostani megbeszéléseken is a tartalomgyártásról volt szó. Szerencsére nem bízták teljesen a fantáziánkra a dolgot, mivel egy névtelen belsős forrás is mesélt a találkozókról.

Pillanatkép a méltán nagy sikerű Carpool Karaoke sorozatból.
Pillanatkép a méltán nagy sikerű Carpool Karaoke sorozatból.

Elmondása szerint az Apple valami „hatalmas dobáson dolgozik”. Ezt megerősítendő hozzátette, hogy a tárgyaláson résztvevő egyik felsővezető azzal a benyomással hagyta ott a megbeszélést, hogy szerinte az Apple nem pusztán TV sorozatok megvásárlására törekszik, hanem inkább egy „transzformatív vétel” után kutat. Hogy ez mit jelent pontosan, az nem tisztázott, feltehetőleg valami piacfelforgató, átfogó felvásárlásról lehet szó. Pénz az mindenesetre lenne rá.

Érdekes adalék még, hogy a forrás szerint aránylag nagy a fejetlenség az Apple-nél az új ambíciók terén. Nem lehet pontosan tudni, hogy tulajdonképpen ki is képviseli a céget, hiszen több felsővezető is külön-külön tárgyal a stúdiókkal. A ki-lesz-majd-a-legnagyobb-jani versenyben Eddy Cue-n kívül részt vesz még Jimmy Iovine és Robert Kondrk is.

Jimmy lovine
Jimmy lovine

Robert Kondrk, Eddy Cue és Jimmy Iovine is AZ az ember akar lenni (mármint aki összehozza a nagy dobást – a szerk.). Emiatt külön-külön tárgyalnak, és minden partnerüket arra kérik, hogy ne beszéljenek a másikkal. – mondta az egyik forrás.

Eddy is beszél pár emberrel. Aztán Jimmy is beszél másik párral. Egyszerűen még nem tisztázták le a dolgokat. – állítja egy másik forrás.

Végülis, egy kis verseny nem árthat, legalább biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtesznek majd a lehető legexkluzívabb tartalmak megszerzéséért.

Forrás: 9to5mac

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!