imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eddy Cue: ha nyer az FBI, utána mindenkit lehallgathatnak


Mindekét fél nagyon üti a vasat az Apple vs. FBI témakörben. Tim Cookot most egyértelműen „pihenteti” a cég, azonban sorozatosan szólalnak meg a vezetőség többi tagjai, hogy továbbra is jelezzék: az ügy kiemelt fontosságú az Apple-nek. Pár napja Craig Federighi, az Apple szoftverekért felelős alelnöke védte meg a titkosítást, és jelentette ki, hogy nem azért dolgoztak a csapatával keményen éveken keresztül, hogy visszamenjenek az időben. Most Eddy Cue, az internetes szogáltatásokért és szoftverekért felelős alelnök adott egy spanyol nyelvű lapnak interjút, amit aztán fordításban is közöltek.

Egyre többen szólalnak meg a titkosítás körüli balhé miatt, a téma az amerikai elnökjelölti előválasztásba is lassan kezd beszivárogni. Donald Trump faék egyszerű megnyilatkozásai után a demokrata elnökjelölt aspiráns Hillary Clinton is megszólalt, mégpedig az aggódó, ám döntésképtelen nagymama szerepében. A politikusok egyébként is remekelnek a cirkalmas semmitmondás művészetében, és ugye vannak bizonyos témák, amikhez egy idő után muszáj hozzászólni, még akkor is, ha vagy nincs véleményük róla, vagy nem akarnak elköteleződni egyik irányban sem. Clinton ennek megfelelően a „lehető legrosszabb dilemmának” nevezte az ügyet, és szerinte kell lennie egy megoldásnak, hogy a titkosítást ne kelljen feltörni, de azért mégis hozzá lehessen férni a szükséges adatokhoz, hogy elkapják a bűnözőket. Azaz ide és oda is tett gesztusokat, de valójában egyik oldal mellé sem állt oda, csak sopánkodott egy kicsit, és egy olyan megoldás után vágyakozott, ami jelenleg nem ismert.

Tim Cook átadja a stafétát Eddy Cue-nak.
Tim Cook átadja a stafétát Eddy Cue-nak.

Már az is jelzésértékű, hogy Cue egy spanyol lapnak adott interjút, elvégre az Egyesült Államok (és a világ) spanyolajkú lakossága nem mondható csekélynek, az ő meggyőzésük is ugyanolyan fontos. Kiemelte, hogy ha győznek ebben az ügyben, ami precedenst teremt, akkor nem lesz megállás.

Egyik nap például az FBI azt akarja majd, hogy kapcsoljuk be az iPhone-od kameráját és mikrofonját. Ezeket most nem tudjuk megtenni. De ha képesek lesznek arra, hogy erre kényszerítsenek minket, akkor szerintem nagyon rossz dolgok jöhetnek. Azt akarják, hogy adjunk nekik egy kulcsot a házad hátsó bejáratához, de nincs ilyen kulcsunk. És mivel nincs ilyen kulcsunk, ezért azt akarják, hogy cseréljük le a zárat.

Megerősítette, hogy akár a Legfelsőbb Bíróságig is hajlandóak elmenni az ügyben, és hogy addig is azon fognak dolgozni, hogy még biztonságosabb rendszert hozzanak létre, legyen szó bármelyik szolgáltatásukról, például az Apple Pay-ről.

Az Apple Pay-t úgy terveztük, hogy ne tudja a bankkártyád számát, mert ha tudja, akkor azt el lehet lopni és bárki visszaélhet vele. Ha Apple Pay-t használsz helyette, akkor a kártyád száma helyett minden egyes vásárlás során új számot generál a rendszer.

Cue saját bevallása szerint spanyolul már csak kubai szüleivel beszél, mégis az egész interjút spanyolul adta. Állítása szerint szülei pont az egyéni szabadságjogok és a demokrácia miatt emigráltak az Egyesült Államokba, most a San Bernardinó-i eset után pedig ezek kerültek veszélybe.

Források: Business Insider via Apple Insider, The Verge

Borítókép: Banksy – Kémfülke

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!