imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eddy Cue nem ért egyet azokkal, akik szerint lassan innovál az Apple


Elég furcsa is lenne, ha egyetértene, de azért érdemes elolvasni az érvelését, melyet az indiai Livemint lap kérdésére adott. Ha te is azok közé tartozol, akik szerint Steve Jobs óta az Apple semmi újat nem tett le az asztalra, Eddy Cue szavai hozzád szólnak.

Egy évtizeddel vagyunk az első iPhone bemutatása után, ami kétségtelenül az Apple egyik legnagyobb dobása volt és hat éve halt meg Steve Jobs. A kritikus hangok egy része úgy érzi, az egykori vizionárus Apple vezér távozása óta semmi érdemleges nem történt Cupertinóban és hanyatlik az egész vállalat, már ami az innovációt illeti. Nem meglepő módon Eddy Cue, az Apple internetes szolgáltatásaiért és szoftvereiért felelős alelnöke nem osztja ezt a véleményt.

Határozottan nem értek egyet, úgy gondolom, hogy eszméletlenül innovatívak vagyunk.

Ezért jár a buksisimi a vezértől.

Cue rávilágított, hogy mind az iPad, mind pedig az Apple Watch az iPhone után került bemutatásra (az Apple Watch-hoz Steve Jobsnak például már egyáltalán nem volt köze), márpedig ezek szintén meghatározó termékekké nőtték ki magukat. Emellett az alelnök úgy gondolja, hogy az Apple munkája a Maceken, a macOS-en és az iOS-en is kiváló, nem véletlenen vezetik a piacot. Mondjuk az iOS-szel kapcsolatban szerintem elég sokan vitatkoznának most Cue-val, de ettől most inkább tekintsünk el.

Az Apple-nek van egy múltja az iparágat meghatározó termékek bemutatásával kapcsolatban, legyen szó akár a Macről, az iPhone-ról vagy az iPodról. Ugyanakkor az elmúlt évtizedben kialakult egy olyan felfogás, miszerint az Apple-nél lelassult az innováció sebessége és egyre ritkábban jelentkezik “game-changing”, áttörő termékekkel. Mit mondana erre? – tette fel a merész kérdést a Livemint. Eddy Cue elég határozottan felelt:

Dehogy is! Kezdjük ott, hogy az iPhone 10 éves. Ez tehát az évtized határa. Az iPad ezután érkezett, az Apple Watch ezután érkezett… Szóval határozottan nem értek egyet, úgy gondolom, hogy eszméletlenül innovatívak vagyunk. És akkor még bele sem mentünk abba a munkába, amit a Mac-kel, az iOS-szel vagy a macOS-szel tettünk – az én álláspontomból úgy tűnik, mi vezetjük a piacot. Ha belegondolsz, milyen termékeket alkottunk az idők során, rájössz, te magad is sokat birtokolsz közülük. Ebből azt feltételezheted, hogy minden évben kijött egy új termék. Pedig nem. Egyszerűen nem készíthetsz forradalmi termékeket kéthavonta vagy félévente és így tovább. Ehhez idő kell.

Drake-től meg pacsi jár.

Cue szerint tehát nem arról van szó, hogy lassult volna az innováció, hanem arról, hogy forradalmi dolgokat alkotni időigényes folyamat, és nem volt ez másként Steve Jobs idejében sem.

Szerinted mennyire van igaza Eddy Cue-nak?

Az interjú további részében leginkább Indiáról kérdezik, ami talán kevésbé érdekes számunkra, de szóba kerül például Steve Jobs és Tim Cook vezetői stílusai közti eltérés is, szóval érdeklődőknek érdemes lehet elolvasni a teljes, angol nyelvű cikket.

Forrás: Macrumors

Innovatív termékért sem kell nagyon sokat visszamenni a múltba, ott van például az AirPods, ami a maga nemében valóban forradalmi technológiákat mutatott be. Külön jó hír, hogy most már kapható is minden iSTYLE üzleteiben.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!