imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egészen idáig nem volt legálisan forgalmazható az iPhone X


Na nem mintha eddig törvényt sértett volna a puszta léte, egyszerűen csak tilos volt megkezdeni a forgalomba hozatalát. Meglepő, de Amerikában mostanáig semmi nem garantálta, hogy az érdeklődők tényleg vehetnek is majd iPhone X-et november 3-a után.

Bár az elmúlt hetek eseményeiből ítélve egy, az amerikai szabályozásokban nem túl jártas olvasónk könnyen azt gondolhatná, hogy az amerikában működő Szövetségi Távközlési Bizottság (United States Federal Communications Commission – FCC) egyetlen feladata, hogy olyan dolgok miatt hisztériázzon, amiknek a kivitelezése technikailag lehetetlen, valójában igenis fontos feladatot lát el a bizottság. Minden egyes, az Egyesült Államokban értékesítésre szánt “rádiójelek kibocsátására alkalmas készüléket” forgalomba helyezés előtt jóvá kell hagyniuk.

Ez lényegében egy sor tesztelési folyamatnak való megfelelést jelent. Többek között azt vizsgálják ilyenkor, hogy az eszköz nem okoz-e káros hatású interferenciát, biztonságos-e az emberi szervezet számára, nem lépi-e túl a megadott határértékeket és úgy általában, megfelelően működik-e. Nyilván az Apple-nek már nagy rutinja van abban, hogy miként kell megfelelni a fentebbi regulának, így igazából nem volt kérdés, hogy jóváhagyják-e az iPhone X-et. Mindenesetre biztos, ami biztos, egészen idáig ez az apróbetűs bekezdés volt olvasható a termékoldalon:

Az iPhone X a Szövetségi Távközlési Bizottság szabályozásának értelmében jelenleg nem engedélyezett. A készülék nem, és a jövőben sem feltétlen kínálható majd eladásra vagy bérlésre, nem adható el és nem bérelhető az engedélyek megszerzéséig.

Tekintve, hogy a hónap végén, október 27-én már megnyílik az előrendelés lehetősége, épp időben jött az engedély. Elég kellemetlen helyzet kerekedett volna belőle, ha az FCC mégis úgy dönt, hogy FM chip nélkül nem telefon a telefon…

Forrás: Macrumors

Az iPhone 8 és iPhone 8 Plus természetesen már egy ideje rendelkezik az FCC engedélyével, így nem csak az amerikai kollégák, hanem mi is nyugodt szívvel leadhatjuk a rendelésünk. Ha arra vagy kíváncsi, hogy gyorstöltéssel mennyi idő alatt töltheted majd fel a készülékeket, erre érdemes tovább fáradni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!