imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy 5 éves lány haláláért okolják a FaceTime-ot


Egy tragikus autóbaleset történt az Egyesült Államokban, amelyben egy mindössze öt éves gyermek az életét vesztette. A szülők most a FaceTime-ot okolják lányuk elvesztéséért, az ügy egészen a bíróságig jutott.

2014 decemberében, a Texas államban található Dallas megye északi területén súlyos autóbaleset történt az egyik főúton. Egy több mint 100 kilométer/órával haladó SUV vezetője hátulról nekiütközött az előtte haladó Toyota Camry-nak, maga alá gyűrve a járművet. A Toyotában két utas tartózkodott: a vezető, James Modisette, illetve öt éves lánya, Moriah. Az apa a balesetben súlyosan megsérült, míg a kislány az életét vesztette.

Nagyjából ennyi információ derült ki az esetről, a California államban található Santa Clara-i bíróságra benyújtott keresetből. De miért pont ott, amikor a tragédia Texasban történt?

Mert az alperes, maga az Apple.

FaceTime_App

Ugyanis az SUV 22 éves vezetője, Garrett Edward Wilhelm vallomásában megemlítette, éppen az iPhone 6 Plus-án keresztül folytatott FaceTime beszélgetést, amikor a baleset megtörtént. A szülők szerint pedig az Apple nem integrált olyan biztonsági megoldást a készülékeibe, amivel a felhasználók figyelmét potenciálisan elvonó funkciók kizárhatóak lennének vezetés közben. Ráadásul szerintük mindezt szándékosan tették, hiszen már 2008-ban leadtak egy szabadalmi kérelmet, egy hasonló technológiára. A vád állítása alapján az Apple:

pontosan ismerte az iPhone-ok kényszerítő, függőséget okozó, és veszélyes természetét a vezetőkre nézve, és önként, szánt szándékkal nem valósította meg a biztonságos technológia beépítését a készülékekbe

A tech cégek felé egyébként többször is jelezték már az igényt, egy olyan megoldás megvalósítására, ami gyakorlatilag használhatatlanná tenné a telefonokat vezetés közben. A gyártók jellemzően azzal hárítanak, hogy nem lehetséges megvalósítani, hogy csak a vezető készülékét blokkolják. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen lépés rengeteg más problémához vezethet: például mi van akkor ha valaki mentőt akar hívni?

Phone-in-Glove-Box

Bár nem valószínű, de ha a bíróság helyt ad a vádaknak, akkor biztosan perek hegyei szabadulnak majd el szerte az Államokban, minden olyan balesetet érintve, amihez a technológia bármilyen módon kapcsolható. Így nem csak a FaceTime, de gyakorlatilag minden alkalmazás és szolgáltatás támadhatóvá válna, a Facebooktól kezdve a YouTube-ig. Ezt pedig biztosan nem fogja hagyni a bíróság.

A technológia önmagában még soha nem ölt meg senkit, csak az azt felelőtlenül, nem körültekintő módon használó emberek…

Forrás: Cnet

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!