imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy adapterrel kevesebbek lettünk!


És nem azért, mert nincs rá szükség, hanem azért mert az Apple nem csomagolta be az új iPhone-ok mellé. Gondolom már sejtitek, melyikről van szó…

Noha nem verték nagy dobra a bemutatón, a szerdai Keynote tartogatott egy várható, de azért a maga módján mégiscsak meghökkentő változást is az iPhone-okat illetően.

2016 szeptemberében ugyebár az Apple az iPhone 7-tel véglegesen száműzte a klasszikus jack-csatlakozót az iPhone-ról, kikiáltva ezzel a vezeték nélküli jövőt. Nyilvánvalóan a lépés akkor erősen sokkolta a közt, hiszen egy teljesen ártatlan, hibátlanul működő csatlakozótól váltunk meg.

Retrospektíve nézve a lépés beigazolta létjogosultságát: egyre több konkurens gyártó döntött úgy, hogy a szélárnyékban szintén kiveszi a portot, így szabadítva fel értékes belső helyet a telefonban (még azok is, akik eleinte az Apple-ön poénkodtak emiatt, khm Google!); mi pedig – a többségünk legalábbis – belátta, hogy tényleg lehet élni 3,5 milliméteres jack nélkül is.

Ehhez azonban kellett az is, hogy fájdalomcsillapítónak ott legyen egy Lighting-Jack adapter is minden iPhone dobozában.

Így akik még nem köteleződtek el a vezeték nélküli zenehallgatás mellett kis kompromisszummal ugyan, de élhették tovább az életüket a megszokott módon, a többieknél meg nem sok vizet zavart egy extra kábeldarab. Úgy látszik, az Apple két évet adott az akklimatizálódásra, jön a vezeték nélküli jövő mélyvíze:

nincs többé 3,5 milliméteres – Lightning adapter az új iPhone-ok dobozában.

Appleck-lightning átalakító
Hiányozni fogsz ????

Sejthető volt, hogy előbb utóbb el fog jönni ez a pillanat, volt is időnk felkészülni rá, de most, hogy itt van, annyira azért nem őszinte a mosoly az arcunkon…

Ti hogy vagytok vele, elengedtétek már a jacket vagy még aktívan használjátok?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!