imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Egy adapterrel kevesebbek lettünk!


És nem azért, mert nincs rá szükség, hanem azért mert az Apple nem csomagolta be az új iPhone-ok mellé. Gondolom már sejtitek, melyikről van szó…

Noha nem verték nagy dobra a bemutatón, a szerdai Keynote tartogatott egy várható, de azért a maga módján mégiscsak meghökkentő változást is az iPhone-okat illetően.

2016 szeptemberében ugyebár az Apple az iPhone 7-tel véglegesen száműzte a klasszikus jack-csatlakozót az iPhone-ról, kikiáltva ezzel a vezeték nélküli jövőt. Nyilvánvalóan a lépés akkor erősen sokkolta a közt, hiszen egy teljesen ártatlan, hibátlanul működő csatlakozótól váltunk meg.

Retrospektíve nézve a lépés beigazolta létjogosultságát: egyre több konkurens gyártó döntött úgy, hogy a szélárnyékban szintén kiveszi a portot, így szabadítva fel értékes belső helyet a telefonban (még azok is, akik eleinte az Apple-ön poénkodtak emiatt, khm Google!); mi pedig – a többségünk legalábbis – belátta, hogy tényleg lehet élni 3,5 milliméteres jack nélkül is.

Ehhez azonban kellett az is, hogy fájdalomcsillapítónak ott legyen egy Lighting-Jack adapter is minden iPhone dobozában.

Így akik még nem köteleződtek el a vezeték nélküli zenehallgatás mellett kis kompromisszummal ugyan, de élhették tovább az életüket a megszokott módon, a többieknél meg nem sok vizet zavart egy extra kábeldarab. Úgy látszik, az Apple két évet adott az akklimatizálódásra, jön a vezeték nélküli jövő mélyvíze:

nincs többé 3,5 milliméteres – Lightning adapter az új iPhone-ok dobozában.

Appleck-lightning átalakító
Hiányozni fogsz ????

Sejthető volt, hogy előbb utóbb el fog jönni ez a pillanat, volt is időnk felkészülni rá, de most, hogy itt van, annyira azért nem őszinte a mosoly az arcunkon…

Ti hogy vagytok vele, elengedtétek már a jacket vagy még aktívan használjátok?

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!