imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy apró újítás az iOS 11-ben, amit imádni fogsz


Rengeteg újdonsággal érkezett a legújabb operációs mobil rendszer. A fő változásokon kívül már másnap össze tudtunk szedni 17 olyan kisebb-nagyobb módosítást, amikről nem beszélt az Apple. Most viszont egy olyan apróságot mutatunk, ami bár lényegében semmiség, mégis nagyon-nagyon régóta vártuk.

Megvan az a szituáció, amikor éppen nézel egy videót az iPhone-on, de állítanod kell a hangerőn, mire az otromba méretű felugró szabályzóablak hosszú másodperce[VOLUME. . . . . . . ]resztül eltakarja a tartalmat? Biztosan megvan, mert már évek óta a rendszer része a jelenség. Alapvetően persze nincs baj vele, igazából teljesen szép a felület, nem zavar senkit mondjuk a Főképernyőn. Na de a videók közben? Néha lábon kihordtam miatta egy instant agyérgörcsöt.

Na de mostantól! Az iOS 11 egyik legfontosabb, de méltatlanul kevés reflektorfényt kapó apró újítása, hogy az Apple végre átgondolta a hangerőszabályzó HUD megjelenését, és egy sokkal diszkrétebb megoldásra cserélte. Ezután nem fogja kitakarni a pillanatot, amikor éppen gólt lő a kedvenc játékosod, vagy amikor éppen ugranod kéne a Chameleonban. Nincs több szerencsétlenkedés a visszatekeréssel, nincs több elbukott rekordkísérlet, csak egy szép, diszkrét indikátor a jobb felső sarokban. Könnyes szemmel köszönjük Apple!

Ez a változtatás már évek óta előkelő helyet foglal el a felhasználók bakancslistáján, szorosan a Dark Mode és a személyre szabható Control Center mögött (ez utóbbi szintén meg is érkezett). Szerencsére pár alkalmazás, például a YouTube, már korábban rájött, hogy talán nem kéne kitakarni a lényeget, így saját megoldást vezetett be a problémára, de ez most mégiscsak egy rendszerszintű változás lesz. Igaz, a mostani bétákban egyelőre nem mindenhol az új HUD jelenik meg, valószínűleg a végleges verzióra már teljesen kiszorítja a régit.

Előtte
Utána

Ehhez kapcsolódik az is, hogy zenelejátszás közben elvileg már egyáltalán nem fog megjelenni semmilyen indikátor, amiben azért van ráció, úgyis a fülünkkel döntjük el, hogy jó-e a hangerő, nem kell hozzá vizuális visszajelzés.

Még hogy az Apple nem innovál már…

Forrás: Verge

Az iOS 11 abszolút nyertese egyébként az iPad lett.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!