imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy diák életét mentette meg az iPhone


A nyárnak vége, az iskolaidőszak pedig elkezdődött. Az iPhone pedig a diákok életét is megkönnyíti, legyen szó szórakozásról vagy tanulásról. Életmentő eszköz is lehet, főleg egy dolgozat vagy egyéb írásbeli számonkérés során. A cikkünkben szereplő diáknak viszont teljesen máshogy mentette meg az iPhone-ja az életét.  

Az amerikai fiatal a Kaliforniai Állami Egyetem egyik hallgatója, és lakóhelyéből adódóan az egyetem Campusán található kollégiumban lakik a tanulmányai alatt. Éppen itt tartózkodott, amikor egy fegyveres rablás áldozatául esett. A rabló egy símaszkos férfi volt, akit meglepett a fiatal hallgató jelenléte, és emiatt a pillanat hevében combon lőtte őt. Az iPhone, amit a fiatal a zsebében tartott éppen felfogta a golyót, ezért még sikerült a szobatársát riasztani és közösen elmenekülniük. Ha nincs a telefon, akkor valószínűsíthetően a rabló a mozgásképtelen hallgatót megölte volna a felgyülemlett stressz és idegesség miatt.

kolbi2

Ránéztem a nadrágjára, ami teljesen szét volt szakítva. Mutatta a telefonját, szét volt törve a képernyő és tisztán kivehető volt a töltény befúródásának a helye.

Habár a rabló elvitt egy laptopot, a két szobatárs még mindig szerencsésen került ki a veszélyhelyzetből. Az érdekesség ugyanis, hogy a meglőtt diák saját bevallása szerint nem abban a zsebében szokta tartani a telefont, és csak véletlenül csúsztatta bele a „rossz zsebébe” a készüléket. A telefonról pedig annyit, hogy mint az sejthető teljesen használhatatlanná vált.

A diákok egyébként az egyetem vezetőségét már többször is kérték, hogy a tanulókörletek és a kollégiumnak is javítani kéne a biztonságán. A kapuk rendszerint nyitva maradnak, és nincs ellenőrizve az sem, hogy ki és mikor lép be, vagy távozik a területről. Ezért eshetett meg, hogy egy teljesen ismeretlen rabló is gond nélkül besétálhatott az intézménybe. Az incidens után mindkét diák úgy döntött, hogy leadják a tantárgyaikat és inkább máshol folytatják a tanulmányaikat. Ez érthető, hiszen az egyetemet körülölelő területek tele vannak bandatagokkal, kábítószerfüggőkkel és egyéb kisebb-nagyobb bűnözőkkel.

iphone5c

Nem ez az első eset idén, amikor az iPhone ténylegesen életet ment. Egy brit fiatalembert szintén az Apple telefonja mentette meg a szinte biztos haláltól. A férfit egy lefűrészelt csővű vadászpuskával lőtték volna szíven, de a felső zsebében tartott telefonja tompította a sörétek nagy részét. Annak ellenére, hogy a férfit kórházba kellett szállítani, még mindig szerencsésnek mondható, hiszen túlélte az összetűzést a támadóival.

Forrás: ABC30 via Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!