imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy egész városrészt vásárolhat fel az Apple Nevadában


Megépíteni a világ legnagyobb “űrhajó épületét” semmiségnek tűnhet egy egész városrészlet felvásárolása mellett, főleg, hogy az Apple egy hatalmas adatközpontot készül építeni a sivatag közepén Reno városban, Nevadában.

A hírek szerint a szóban forgó 30 000 négyzetméteres épületről már a városi tanáccsal tárgyalnak: ha minden igaz, szerdára tűzték napirendre a lehetséges üzletkötést. Az Apple elsősorban egy beszerzéssel és átvétellel foglalkozó létesítményt állítana fel a területen, másodsorban pedig összekapcsolnák a Reno-i Technologiai Parkba tervezett adatközponttal. A megállapodás szerint a beruházásért cserébe forgalmi adó visszatérítésben részesítené a város a cupertinói nagyvállalatot.

Reno nem ismeretlen az Apple számára, pontosan ez lehet a második nagy beruházásuk a területen, mivel tavaly év elején már engedélyt nyújtottak be egy “Project Huckleberry” névre keresztelt létesítménnyel kapcsolatban. Ez a korábban benyújtott kérelem egyértelműen egy adatközpont felépítését vetíti előre, amely a komplexum része lenne, ahogy az az ilyen típusú központoknál szükségeltetik.

Arra a kérdésre, hogy miért pont itt támadt kedve építkezni az Apple-nek, már megkaptuk a választ. Egyrészt, ha jobban megnézzük, az amerikai tech óriások adatközpontjai és napelem farmjai hasonlóan sivatagos vidékeken terülnek el, mivel valószínűleg itt olcsóbbak a beruházások. Emellett a ritkábban lakott területek városai előszeretettel részesítik adókedvezményben az oda érkező tech cégeket.

Az Apple adatközpontjáról szóló kérelmét már évekkel ezelőtt elfogadták, most pedig úgy tűnik, a teljes komplexum is megépülhet hamarosan, melyet egy újabb követhet a közeljövőben. A Nevadában található Reno egyébként nem sok mindenről híres, hacsak arról nem, hogy a köznyelvben a világ legnagyobb kisvárosa néven ismerik. Emellett található itt néhány kaszinó is, de valószínűleg ezeknél is látványosabb mutatvány lenne, amit az Apple a területre tervez építeni.

Forrás: Apple World Today

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!