imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy éjszaka az iPhone 7 Plusszal


Az Apple ősszel úgy gondolta, úgy tudja a leghitelesebben bemutatni az iPhone 7 Plus képességeit alacsony fények mellett, hogy profi fotósok kezébe adja egyetlen éjszakára. 2016 november 5-én tehát egy maroknyi tehetséges fotós indult útnak szerte a világban, hogy szürkülettől pirkadatig megörökítsék az éj pillanatait.

Az iPhone-ok méltán híresek kamerájukról, talán az utóbbi években ezen a téren történt a legnagyobb előrelépés az Apple telefonjainak generációi között. Az almás cég szerint a jelenlegi iPhone 7 és iPhone 7 Plusnál sem maradt el a fejlődés, az f1.8 rekeszértékű 6 lencsetagból álló miniatűr objektív 50%-kal több fényt képes beengedni, mint elődje. Ennek, illetve a kisebbik és nagyobbik iPhone 7-ben egyaránt megtalálható optikai képstabilizátornak köszönhetően tisztább, elmosódásmentesebb képeket készíthetünk gyenge fényviszonyok mellett is – állítja az Apple.

one-night-iphone-low-light-1

Nos, a puding próbája az evés alapon felkértek néhány, a szakmájában élenjáró fotográfust, hogy teszteljék, ők mit gondolnak a jelen generációjú iPhone képességeiről. A kikötés annyi volt, hogy nem vihették magukkal a saját fényképezőgépüket, illetve a munkafolyamat minden egyes fázisát a telefon segítségével kellet elvégezni (fotózás, utómunka, publikálás). Az eredményül kapott fotókat az Apple 25 országban és számos nagyvárosban mutatja be óriásplakátokon és egyéb reklámfelületeken a “Shot on iPhone” kampány részeként.

one-night-iphone_photo-2

Néhány résztvevő fotós egészen extrém helyzeteknek tette ki az Apple zászlóshajóját, mint például a chicagói Reuben Wu, aki Indonéziába utazott, hogy a Jáva sziget 130 aktív vulkánja közt megtalálja a tökéletes pillanatot. Egy iPhone 7-et szerelt egy drónra azért, hogy lélegzetelállító fotókat készíthessen a Gunung Karang nevű vulkán izzó láva folyójáról. Ruairdih McGylnn Izlandot látogatta meg, hogy egy kicsit sem veszélytelen éjszakát töltsön kutyaszánon, körbejárva a helyi jeges és nyirkos vidéket.

one-night-iphone-low-light-3

Izland jól ismert festői tájképéről. Meghökkentő képeket akartam készíteni, amivel egy kalap alá vonhatom a mobilfotó adta lehetőségeket és azt, hogy az emberek el tudják képzelni, milyen is Izland valójában – különösképpen az éjszaka adta lehetőségeket. Az iPhone lehetővé teszi a képrögzítést, feldolgozást és azt, hogy mindezt megosszam másokkal mindössze egy eszköz segítségével. Minden tulajdonság adott, hogy őszinte képek készülhessenek,és hogy élvezzem a fotózást.

– meséli McGylnn.

one-night-iphone-low-light-4

Mások egészen más perspektívából közelítették meg a feladatot és nem az extrém szituációkat keresték, hanem az utca emberét és az őket körülvevő atmoszférát próbálták megörökíteni a túra során. Elsa Bleda a Dél-Afrikában található Johannesburg ismert és elismert művésze.

one-night-iphone-low-light-2

Dél-Afrika, különösképpen Johannesburg csöndesnek tűnik éjszaka, de tulajdonképpen a felszín alatt rengeteg energia és élet van. Számomra az iPhone fotózás egészen elképesztő szabadságot ad. Rengeteg appot kínál a fotósoknak, mint a Slow Shutter Cam, ami az egyik kedvencem. Annyit játszadozhatsz és kísérletezhetsz, amennyit csak akarsz, és ennek csak a képzeleted szabhat határt. Rengeteg minden van, amit felfedezhetsz egy iPhone-nal.

one-night-iphone_photo-3
one-night-iphone_photo-1

Forrás: Apple

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!