imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy elégedetlen alkalmazott állhat a történelem legnagyobb Apple-szivárogtatása mögött


Az utóbbi napokban nemhogy a megszokottnál is több információt tudtunk meg a holnap bemutatásra kerülő iPhone X-ről, hanem tulajdonképpen mindent. Az egyik legmegbízhatóbb bennfentes szerint nem egy baki okozta az Apple történetének eddigi legnagyobb szivárogtatását, hanem egy begorombult alkalmazott állhat a háttérben.

A hétvége folyamán kiderült az új OLED kijelzős iPhone végleges neve, és körülbelül minden más is, amit eddig nem tudtunk. Most nem egy prototípus veszett el, mint annak idején az iPhone 4 bemutatása előtt. A telefon lelke, az iOS 11 GM (Gold Master) verziója került nyilvánosságra. Ez a végleges kiadás előtti utolsó bétát jelenti. A bennfentes Apple-blogger, John Gruber majdnem biztos benne, hogy az Apple egyik alkalmazottja hozhatta nyilvánosságra a részleteket.

Mint kiderült, az eddig ismeretlen szoftververzió kizárólag egy speciális linken keresztül volt letölthető, és ezt juttathatta el az Apple egyik (most már nem túl népszerű) alkalmazottja a 9to5macnek és a MacRumorsnak. Ők aztán lerántották a leplet a kamera újdonságairól, a Face ID-ról, arról, hogy miképpen fog funkcionálni a kamerasziget sávja, illetve a mozgó emojik (animojik) és a háttérképek is kitudódtak. Gruber állítását eddig senki nem erősítette meg és nem is cáfolta, és azt sem tudni, mi lehetett az elkövető indítéka.

De mire fel ez a nagy titkolózás? Bár a WWDC óta elérhető az iOS 11 bétája, ami hétről-hétre frissült, épült és szépült, ugyanakkor ezekből a verziókból jelentős funkciók maradtak ki. Az Apple-nek nem érdeke a megjelenés előtt mindent nyilvánosságra hozni, mivel az jelentősen visszaveti az eladásokat, rontja a termék körül kialakuló hype-ot (lásd az első iPhone, amiről semmit sem lehetett tudni előzetesen), és a félkész funkciók rossz fényt vethetnek a termékre.

Forrás: Apple Insider

Holnap végre maga az Apple is bejelenti majd a 3 új modellt, az iPhone 8-at, az iPhone 8 Plust, az iPhone X-et és az LTE-s Apple Watch-ot is, illetve bemutatja a végleges iOS 11-et is. A megszokott módon az eseményt élőben követhetitek velünk, itt az iMagazinon.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!