imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Egy felmérés értelmetlenné tette az iOS vs. Android vitát


Egy friss tanulmány azt vizsgálta meg, hogy a felhasználók olykor miért váltanak a mobil operációs rendszerek között. Egyértelmű választ nem kapunk, ugyanakkor nagyon érdekes adatok derültek ki a vásárlói szokásokról.

Az okostelefonok forradalma óta nagyjából az összes mobil platformot végigjártam már, beleértve az iOS-t, az Androidot, a Windows Phone-t és a Symbiant is. Utóbbiról talán a fiatalabb olvasóink még nem is igazán hallottak, azzal viszont mindenki tisztában van, hogy mára az iOS és az Android a két legismertebb és legelterjedtebb közülük.

Egy az USA-ban végzett kutatás arra próbált fényt deríteni, hogy milyen indokok mentén váltanak a felhasználók a két operációs rendszer között. Az első érdekes tény, hogy a 2500 megkérdezett közül csak 29% váltott valaha, a maradék 71% mindössze egyetlen rendszert próbált ki és használ azóta is.

Az Androidól iOS-re, és az iOS-ről Androidra váltók körében is nagyjából ugyanazon érvek jelentek meg a váltás mellett: jobb felhasználói élmény, jobb tulajdonságok (kamera és dizájn), illetve az ár. Ez a három mindkét oldalon vezető szempont, ugyanakkor nincs markáns eltérés.

A jobb árazás címkét simán elbukta az Apple, a felmérésben résztvevők 29%-ának volt ez mérvadó, amikor platformot váltott, fordítva 11% gondolta ugyanígy. A másik két szempont alapján viszont jobbnak bizonyult az Apple: többen érveltek a jobb felhasználói élmény és a jobb tulajdonságok mellett azok, akik Androidról váltottak iOS-re.

A felmérésből az is kiderül, hogy a vásárlók mindössze néhány százalékát befolyásolják olyan tényezők, mint a több alkalmazás, jobb support vagy a frissítések gyakorisága és gyorsasága. Sőt, valójában a váltók 33%-a kizárólag az ár alapján dönt, ami márka és nem platform függő. 26%-nak számít, hogy milyen brandet választ, így ők nagyobb arányban választanak az Apple és a Samsung készülékei közül.

A PCMag felmérése

A megkérdezettek mindössze 19%-ának fontos, hogy milyen operációs rendszerrel érkezik a következő telefon. Azt hiszem a számok alapján jól látszik, hogy nincs egyértelmű érv egyik vagy másik oldal mellett sem, tehát ismét bebizonyosodott, hogy teljesen értelmetlenek az iOS vs. Android viták.

Néhány érdekesség azért mégis kiderült,  például, hogy az emberek 56%-át hidegen hagyja az új modellek bemutatása. 34% csak akkor vásárol új készüléket, ha lejár a szerződése, 17% kizárólag akkor, ha összetöri vagy megrongálja a jelenlegi telefonját. Mit jelent mindez? Unalmas lett az okostelefon piac, de egyre időtállóbb telefonokat készítenek a gyártók.

Forrás: MacRumors

 

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!