imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy iPhone alkalmazás, ami segít a vakoknak elmesélni a világot


Egy-egy új technológia láttán/hallatán általában csak tátjuk a szánkat és úgy érezzük mintha varázslat történne. Aztán jön a kijózanító valóság, mert hamar ráébredünk, hogy még senki nem találta ki, mire is jó valójában. A Microsoft most egy olyan alkalmazást adott ki, amely a mesterséges intelligenciát felhasználva írja körbe a világot vakok számára hangalapú asszisztens segítségével.

A Microsoft Seeing akár az Apple kisegítő lehetőségei közé is tartozhatna. Az fenti videón látszik, hogy mennyire jól működik az alkalmazás – és ami a legszebb – hogy végre egy ízig-vérig MI appról beszélhetünk, mely hasznos célt szolgál. Elég csak az élet legalapvetőbb dolgait néznünk, ami nagyban megkönnyítheti egy vak ember mindennapjait: felismeri az illető barátait, a testbeszédeiket, az arcukra kiülő érzelmeket, továbbá képek, szövegek értelmezésére is alkalmas, vonalkódok leolvasására, és akár bankolásnál is a felhasználó segítségére lehet.

Váltsd a vizuális világot hallható élménnyé! Ezzel az okos kamera alkalmazással csak fel kell tartanod a telefonodat és hallhatod a téged körülvevő világból áradó információkat.

Jó hír, hogy az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból. Ez véleményem szerint nagyvonalú gesztus a Microsofttól, hiszen egy olyan alkalmazást alkottak, melyben a technológia valóban emberéleteket tehet jobbá. Rossz hír, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Indiában, Hong Kongban, Új-Zélandon és Szingapúrban jelent meg, a magyar áruházba még nem került fel. Aki már most le szeretné tölteni, annak egy kicsit sakkoznia kell az App Store fiókokkal és az amerikai Store-ban tudja beszerezni. A Microsoft ígérete szerint hamarosan további országokban is kiadják az alkalmazást, illetve Androidra is elérhető lesz. Egyelőre csak iOS-eszközökre tudjátok letölteni.

Forrás: 9to5mac

Érdekelnek hasonló érdekes, hasznos appok? Az Alkalmazások dossziéban további izgalmas cikkeket olvashatsz a témában.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!