imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Egy “jó, ha tudod” gesztus kezdő Apple Watch tulajdonosoknak


Az Apple Watch gesztusai közül a képernyő takarása különös kedvencünk. Ha nem hallottál volna még róla, mutatjuk hogyan tudod aktiválni!

Azok az ismerőseim, akik az elmúlt években iPhone-ra váltottak, esetleg vásároltak egy Apple Watchot rendszerint abba a hibába esnek, hogy az eszközeik tudástárának csak egy kis részét ismerik. Ez véleményem szerint oda vezethető vissza, hogy nem kell a számítástechnikában igazán jártasnak lennie senkinek ahhoz, hogy egyik napról a másikra elkezdjen valaki Apple termékeket használni. Ennek nagyon egyszerű az oka: felhasználóbarát kezelőfelület.

Amellett, hogy gyorsan megtanulható ezeknek az eszközöknek a használata, egyre több rejtett funkciót is tartalmaznak, mind az iOS, mind a többi operációs rendszere az Apple-nek. Ezért olvashattok itt is rendszeresen tippeket ezekről, amiket talán már ismertek a rutinosabb felhasználók, talán nem. A gesztusvezérlés pedig egy különösen kedvelt témakör. Apple Watch-on pedig a miniatűr gombok nyomogatása helyett, ez még kézenfekvőbb, mint például iPhone-on vagy iPaden.

Ezek közül is az egyik kedvencünk, ahogy már a címből és leadből is sejteni lehetett a halkítás a képernyő eltakarásával módszer. Alapértelmezett beállításon, ha például jön egy értesítésed és ráteszed a képernyőre a kezed 3 másodpercre, akkor az óra elhalkul és a kijelző is kikapcsol. Ha magad felé fordítod az Apple Watchot és újra ráteszed a kezed, akkor ismét kikapcsol kijelző, tehát nem csak értesítésnél, hanem tulajdonképpen bármilyen esetben így tudod a leggyorsabban megszüntetni a csuklódon a fényességet.

Ha korábban kikapcsoltad volna ezt a funkciót, akkor a Watch alkalmazást kell megkeresned az iPhone-odon. Görgess a Hangok és haptikus jelz. menüpontra, majd a Némítás lefedéssel funkciót aktiváld. Innentől kezdve ér a tenyérrel eltakarós “jó, ha tudod” funkció. Ajánlatos meetingeken, tárgyalásokon, színházban használni, de a “miért nem foglalkozol velem, miért az órádat cseszteted” féle párkapcsolati konfliktusokat is instant megoldhatod ezzel a módszerrel.

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!