imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy “jó, ha tudod” gesztus kezdő Apple Watch tulajdonosoknak


Az Apple Watch gesztusai közül a képernyő takarása különös kedvencünk. Ha nem hallottál volna még róla, mutatjuk hogyan tudod aktiválni!

Azok az ismerőseim, akik az elmúlt években iPhone-ra váltottak, esetleg vásároltak egy Apple Watchot rendszerint abba a hibába esnek, hogy az eszközeik tudástárának csak egy kis részét ismerik. Ez véleményem szerint oda vezethető vissza, hogy nem kell a számítástechnikában igazán jártasnak lennie senkinek ahhoz, hogy egyik napról a másikra elkezdjen valaki Apple termékeket használni. Ennek nagyon egyszerű az oka: felhasználóbarát kezelőfelület.

Amellett, hogy gyorsan megtanulható ezeknek az eszközöknek a használata, egyre több rejtett funkciót is tartalmaznak, mind az iOS, mind a többi operációs rendszere az Apple-nek. Ezért olvashattok itt is rendszeresen tippeket ezekről, amiket talán már ismertek a rutinosabb felhasználók, talán nem. A gesztusvezérlés pedig egy különösen kedvelt témakör. Apple Watch-on pedig a miniatűr gombok nyomogatása helyett, ez még kézenfekvőbb, mint például iPhone-on vagy iPaden.

Ezek közül is az egyik kedvencünk, ahogy már a címből és leadből is sejteni lehetett a halkítás a képernyő eltakarásával módszer. Alapértelmezett beállításon, ha például jön egy értesítésed és ráteszed a képernyőre a kezed 3 másodpercre, akkor az óra elhalkul és a kijelző is kikapcsol. Ha magad felé fordítod az Apple Watchot és újra ráteszed a kezed, akkor ismét kikapcsol kijelző, tehát nem csak értesítésnél, hanem tulajdonképpen bármilyen esetben így tudod a leggyorsabban megszüntetni a csuklódon a fényességet.

Ha korábban kikapcsoltad volna ezt a funkciót, akkor a Watch alkalmazást kell megkeresned az iPhone-odon. Görgess a Hangok és haptikus jelz. menüpontra, majd a Némítás lefedéssel funkciót aktiváld. Innentől kezdve ér a tenyérrel eltakarós “jó, ha tudod” funkció. Ajánlatos meetingeken, tárgyalásokon, színházban használni, de a “miért nem foglalkozol velem, miért az órádat cseszteted” féle párkapcsolati konfliktusokat is instant megoldhatod ezzel a módszerrel.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!