imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy kiszivárgott dokumentum szerint AR szemüvegen dolgozik az Apple


Egy félreküldött levelezésből az derül ki, hogy az Apple-nél valamilyen kiterjesztett valóság eszköz készül. A kiszivárgott dokumentum olyan információkat tartalmaz, melyek összefoglalják a tesztelés során érzékelt problémákat. Többek között AR szemüvegre utaló leírások is vannak köztük, tudta meg a Gizmodo.

A kiterjesztett valóság egy olyan téma az Apple fanatikusok számára, ami semmihez nem fogható. Senki nem tudja, hogy pontosan milyen lesz és mire fogjuk használni, de azt már régóta sejtjük, hogy az Apple gőzerővel rajta van az ügyön. A legvalószínűbb elképzelések szerint eleinte csak az iPhone kamerája kap majd olyan funkciókat, amik már az AR technológiára épülnek; később virtuális valóság szemüvegekre is lehet majd számítani. Tim Cook, az Apple CEO-ja rendszerint lépten-nyomon kifejti a véleményét a témában, íme gondolatainak tömörített változata:

Nagyon izgatott vagyok a kiterjesztett valóság kapcsán, mert a virtuális valóságtól eltérő módon lehetővé teszi, hogy az egyén jelen legyen a világban, miközben remélhetőleg tökéletesíti is azt, ami a jelenben történik. A legtöbb ember nem akarja magát kizárni a világból hosszú időre, mert rosszul lehet tőle. A kiterjesztett valósággal nem kell teljes mértékben belemerülni valamibe, a világod és a kommunikációd részévé tud válni. Együtt hangozhatnak.

Úgy tekintek rá (az AR-ra – a szerk.), mint ami az okostelefonhoz hasonlóan nagy ötlet. Az okostelefon mindenkié. Nem úgy látjuk, mint egy tárgyat, ami csak egy bizonyos korosztálynak, országnak vagy társadalmi rétegnek van. Ezek mindenkinek készülnek. Úgy gondolom, hogy a virtuális valóságban legalább ekkora, hatalmas lehetőség van. Izgatott vagyok, mert amit teszünk, az javíthat mások életén, mindamellett szórakoztató is lehet. Úgy tekintek a kiterjesztett valóságra, mint az iPhone-omban lévő szilíciumra: ezek nem egyszerű termékek, hanem alapvető technológiák. De vannak olyan dolgok, amiket fel kell fedeznünk, mielőtt a technológia készen állna a mainstream felhasználásra. Arra gondolok, hogy rengeteg olyan dolog lehet ebben, ami segítheti az embereket a hétköznapok és a való élet során, ezért vagyok rendkívül izgatott.
Azonban valakinek nagyon nem volt jó napja az Apple-nél, mert sikerült félreküldenie egy e-mailt, ami olyan dokumentumokat tartalmazott, amik telis-tele voltak kényes adatokkal. A félreküldött levelezés során az Apple munkatársai kaptak egy listát, amelyben összefoglalták az elmúlt hónapok tesztelési eredményeit, jobban mondva a tesztalanyok tapasztalatait. Ezekben szó esik az Apple Pencil kezdeti hibáiról, egy dolgozó beszámolójáról, amint az Apple Watch-ot tesztelte síelés közben és kisebb baleset érte, sőt, szempanaszokról is szólnak ezek a dokumentumok, amiket vélhetően egy szemüveg okozott.

A BT4 felhasználói tanulmány után a felhasználó elmondta a tanulmány-vezetőnek, hogy kényelmetlenségeket érzett a szemében, illetve hogy látta a lézert felvillanni többször is a tanulmány során. A tanulmány-vezető beutalta a tesztelőt egy szemészhez, és lefoglalta a prototípust további tanulmányozásra… Egy dolgozó szemfájdalomról beszélt a prototípus használata után, bár ez a használathoz is köthető. Azt vette észre, hogy feltörték a védőpecsétet a (külső) magenta tokon, és azt gondolta, hogy az egységet megpiszkálták.
A Gizmodo értesülései szerint az Apple-nél az a szóbeszéd járja, hogy egy éven belül megvalósulhat az Apple AR projektje. Mi ebben nem hiszünk, hisz Tim Cook csapatára egyáltalán nem jellemző, hogy félkész terméket adjon ki a keze közül, de az is elképzelhető, hogy a kiterjesztett valóság első állomása már most ősszel elérkezik az Apple számára az új iPhone bemutatásával.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!