imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy komplett rövidfilmet osztott meg az Apple


Nem, ezúttal nem egy reklámról beszélünk. Na jó, talán van benne egy kis imázsépítés. Az Apple francia (és angol) YouTube csatornájára került fel a 11 perces francia rövidfilm, amit teljes egészében egy iPhone-nal vettek fel.

Tegnap este posztolta az Apple a Détour (~Kerülőút) névre hallgató rövidfilmet az Apple France csatornájára, illetve annak angol feliratos változatát az Apple United Kingdom csatornára. Magát a felvételt nem a cég, hanem Michel Gondry filmrendező készítette, akinek talán legismertebb eddig munkája az Egy makulátlan elme örök ragyogása, ami egyébként emlékeim szerint egy elég jó film.

Na, a 11 perces Détour nem az. Vagy lehet, hogy engem talált rossz pillanatomban, mert 1.) hajnalban néztem meg, 2.) eszembe juttatta a gimnázium átszenvedett francia nyelvóráit, 3.) azt is eszembe juttatta, hogy mennyire utáltam francia filmeket nézni, amikor még ez a munkám rész volt. A film mind a 11 hosszú perce arról szól, hogy egy tricikli (!) megpróbál visszatalálni (!) gazdájához, egy kislányhoz, mivel a vakáció alatt elhagyták egymást. Ide egy Oscar-díjat, de azonnal!

Az egész kisfilm egy rettenetesen irritáló, mű színészkedéssel, áléletvidám amatőrséggel, túltolt érzelmi töltettel, szájbarágós tanulsággal gazdagított kálvária. Szerencsére eddig körülbelül csak 4 ezren látták a két csatornán együttvéve, szóval virálisnak éppen nem nevezném. Persze értem én, hogy itt az a lényeg, hogy teljes egészében iPhone-nal készült, de ez aligha fogja vigasztalni azokat, akiknek az esztétikai érzéke maradandó sérüléseket szenvedett a 11. perc végére.

Maga a technikai része egyébként tök rendben van, a képek szépek, jók a kameramozgások és minden hasonló, egyáltalán nem érződik rajta hogy nem professzionális géppel vették fel. Mondjuk 2017-ben szerintem már senkinek nem okoz nagy meglepetést, hogy baromi jó kamerája van az iPhone-nak, amiből értő kezek sok mindent ki tudnak hoznil. Akár egy nyomtatott magazin címlapfotóját, akár egy, a mostanihoz hasonló filmet.

Ha éppen Párizsban jártok a mai nap folyamán és szeretnétek személyesen gratulálni a rendezőnek a remekműért, akkor nézzetek be a Marché Saint-Germain-ben található Apple Store-ba, ott fogják ugyanis vetíteni a Détourt, alkotója jelenlétében.

Bónusznak az Apple megosztott pár werkfilmet is, amikben maga a rendező ad tanácsokat az iPhone-osoknak, hogy hogyan használják ki a telefonukban rejlő képességeket, a koncepció hasonlít a legutóbbi oktatókampányhoz. Javaslom, hogy rövidfilm helyett inkább ezeket nézzetek meg, több értelme van.

Ha te is filmrendezői ambíciókkal rendelkezel, de még nincs profi felszerelésed, akkor nézd meg a legújabb iPhone akcióinkat, hogy ne csak professzionális kamerád legyen, hanem még spórolj is.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!