imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy MacBook Pro erejével bír az új iPhone


Pontosabban mindhárom új iPhone, tekintve, hogy mindegyikükben ugyanaz a bivalyerős, hatmagos A11 Bionic chip teszi a dolgát. Megdöbbentő benchmark teszteredmények.

Már csak a bemutatót figyelve, pusztán a látottak alapján is elég brutálisnak tűnt az Apple új, A11 Bionic névre keresztelt processzora. De most tényleg. Két nagy teljesítményű és négy energiatakarékos mag, amelyek szükség esetén össze tudnak állni egy hatmagos processzorszörnyé; plusz, idén először, az Apple által tervezett bivaly GPU már csak így leírva is elég komoly teljesítményre enged következtetni.

Arra viszont még mi sem számítottunk, amit az első benchmark tesztek mutatnak. Jó, jó, elmondták a színpadon, hogy a nagy teljesítményű processzormagok 25%-kal, míg az energiahatékony magok 70%-kal lesznek gyorsabbak, mint az eggyel előbbi generációs, az iPhone 7-ekben is dobogó A10 – ez természetes. Persze abban sincs semmi meglepő, hogy egy új processzor gyorsabb, mint a régi – ez elvárás. De az, hogy bármelyik új készülék pusztán teljesítmény alapján simán pariban van az alig egy éve bemutatott csúcs MacBook Prókkal, az finoman szólva is meglepő.

Minderről a korai Geekbench eredményekből tudunk. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy természetesen a benchmark eredmények nem a valós használati élményt, hanem pusztán a mindentől lecsupaszított nyers erőt mutatják. Videót vágni akkor is Macen lesz érdemes, ha az aktuális iPhone már 15x gyorsabb a teszteken. Másrészt, mivel még nem túl sok iPhone 8, 8 Plus és X járkál a szabadban, ezért az eredmények egy igen kis minta átlagából születtek. Igazán pontos értékeink csak akkor lesznek, ha már többszázszor lefuttatták a teszteket. Na, de térjünk rá a lényegre.

Az A11 egymagos eredménye átlagosan 4 169 pont lett, míg a többmagos 9 836. Amennyiben nem a pár mérés alapján készült átlagokat nézzük, úgy tűnik a chip képes magából kipréselni akár 10 438 pontot is több mag használata esetén. Összehasonlításképpen a nemrég bemutatott 10,5”-es iPad Pro A10 Fusion chipje ugyanezen a teszten átlagosan 3 887 és 9 210 pontot ért el. Az tehát már biztos, hogy a legújabb iPad Prókat is odaveri az A11. Na de mi van a MacBook Prókkal?

A jelenleg kapható legerősebb 13”-es MacBook Pro, 3.5GHz procival a single-core teljesítmény kapcsán némileg beelőzi az új iPhone-okat a maga 4 592 pontos átlagos értékével. Azonban multi-core-nál már fordul a kocka: a csúcs MacBook Pro “csak” 9 602 pontot tudott összeszedni, ami több mint 200 pont eltérés az A11 javára. Nem semmi.

Forrás: Macrumors

Ha még nem vetted alaposan szemügyre az új készülékeket a bemutatón, de szeretnél gyorsan és kényelmesen felzárkózni, akkor ebben a cikkben összeszedtünk egy csomó videót, melyeken keresztül láthatod, hogy mutatnak az új iPhone-ok a kézben.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!