imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 10.2 új emojik

Egy rakás új emojival és egyéb újdonságokkal jön az iOS 10.2


Hamarosan itt az iOS 10.2, ami nagyrészt csili-vili újításokat tartalmaz, de akadnak köztük hasznos dolgok is. Lássuk mik ezek.

Ugyan a napokban frissült az iOS (10.1.1), ami egy bugot javított az egészség appban, máris itt az iOS 10.2 fejlesztői béta, ami nem hibajavításokat, hanem új funkciókat rejt magába. Ez az update valószínűleg sokkal több felhasználó figyelmét fel fogja kelteni, ugyanis kapunk új emojikat, új háttérképeket, egészség app frissítést és új widgetet is.

Dalok és albumok rendezése

Ez a lehetőség eltűnt a beállításokból, és átkerült a Zene appba. Itt ugye azt adhatjuk meg, hogy milyen szempont alapján listázza az alkalmazás a dalokat. Választhatunk “előadó szerint” és “cím szerint” lehetőségek közül. Innentől ez a Zene alkalmazást megnyitva, majd a “rendezés” fülre koppintva érhető el.

Zene alkalmazás rendezés

Videó widget

Akinek az iOS 10 megjelenése óta sikerült megszeretnie a widgeteket, az most örülhet! Mostantól elérhető egy új, a Videók alkalmazáshoz. Elméletileg, ha jobbra húzzuk a kezdőképernyőt, lescrollozunk a szerkesztés gombig és hozzáadjuk a Videók fület, akkor előnézetet mutat a rendszer az alkalmazást tartalmazó média tartalmakból. Én személy szerint se a Videók appot, se a widgeteket nem igazán használom, bár biztos lesz, akinek ez nagyon hiányzott.

iOS 10.2 videó widget

Kamera frissítés

A kamera alkalmazás bizonyos modelleknél jelenleg egy kilépés és visszalépés után elfelejt néhány beállítást, ezt most kijavították. Sőt, kaptunk egy külön beállítási lehetőséget erre. Ezentúl megjegyeztethetjük az utoljára használt kamera módot (videó, fotó, time-lapse, stb.), az élő fotót és az utoljára használt filtert.

iOS 10.2 Camera preserve settings

Új emojik

Gyerünk, valld be, hogy te is elkezdtél letekerni ehhez a részhez. Az iPhone egyfajta védjegye már az emojik széles választéka. Nyugodtan mondhatjuk, hogy mi iPhone-osok használjuk is őket a legtöbbet, és az iOS által kínált hangulatkifejező “arcocskák” a legelterjedtebbek.
Kaptunk megint egy rakattal, mint például még több szexuális identitást kifejezőt, új állatkákat, zászlókat és még terhes anyát is. Ezen felül a régiek egy kis ráncfelvarráson estek át, bár én eddig is nagyon meg voltam velük elégedve. Aprócska funkció ez, de tényleg sokszor segít önmagunk kifejezésében, máskor pedig jókat lehet nevetni egy-egy jó helyre beszúrt emojin.

iOS 10.2 emojik

Home gomb beállítások

Igen, végre feloldható Siri a home gomb hosszan tartó megnyomásának fogságából. Mióta megváltozott a telefon feloldásának módja, én rendszerint akaratlanul előhívom Siri-t, pedig évek óta nem használtam, és igazából továbbra sem akarom. Gondolom ezzel nem csak én vagyok így. Viszont, ha megjön a frissítés, akkor kikapcsolhatjuk majd ezt a funkciót, sőt a Hey Siri”-t is, bár ez sose zavart. Köszönjük Apple!

Apple Watch S.O.S.

Sűrgősségi kontakt hozzáadása az egészség alkalmazásban

Ez elsősorban az Apple Watch Series 2 tulajoknak lehet hasznos. Az órán, a kikapcsoló gombot hosszan nyomva tartva, mostantól az SOS funkciót is előhozhatjuk. Ha ezt aktiváljuk, akkor a már előre megadott sürgősségi kontaktokat értesíti az óra, és elküldi GPS alapján a pontos helyzetünket. Ez végre egy igazán hasznos funkció, én biztos szívesebben engedném le így a játszótérre az öcsémet.

Sörgősségi kontakt beállítása

Újra értékelhetjük a zenetárunk tartalmát

Sokaknak hiányozhatott az újragondolt zene alkalmazásból ez a funkció, amit az iPod és iTunes rajongók méltán hiányoltak. Eddig. Mert most visszatért, szóval lehet is nyomogatni ezerrel a csillagokat zene hallgatás közben.

iOS zene alkalmazás

Üzenetek előnézete

Ha be van állítva az értesítések mutatása nálad is zárolt képernyőn, akkor jelenleg teljesen magától értetődő, hogy az üzenet egy részét el tudod olvasni, mivel mutatja az előnézetét. Persze ezt ki is kapcsolhatjuk, hamarosan pedig azt is beállíthatjuk, hogy csak akkor jelenjen meg ez az előnézet, amikor feloldjuk a telefont.

Egyebek

  • Új háttérképek (az iPhone 7 reklámanyagokból ismerős „cseppes” hátterek!)
  • Új “celebrating” effekt iMessage-ben
  • Csiszoltak az áttetszőségen, például, amikor 3D touch-csal szeretnénk elérni valamit egy alkalmazás ikonján. A háttér és az előtér kevésbé fog leválni egymásról.
  • Frissített fejhallgató ikon (csatlakoztatáskor)
ios102wallpaper.jpg

A rendszer frissítés jelenleg béta fázisban van, de nagyon reméljük, hogy pár héten belül mindenki számára elérhetővé válik. Csak győzzük kivárni!

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!