imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy régi szkeptikus óriásbefektető vásárolt be Apple részvényekből


Ha Apple részvényekről beszélünk, akkor a cég jövőbeli lehetőségeiről beszélünk – bár láthattuk, a zuhanó részvényárak nem feltétlenül rosszak az Apple-nek –, és most egy régi nagy szkeptikus vásárolt be belőlük: Warren Buffett.

Az Apple részvényei az elmúlt 20 évben elképesztőt mentek: ahogy Handras megírta, egy iPhone árából egy idő után konkrétan egy nem is akármilyen lakást/házat tudnál ma venni. Mégis a 2016-os második pénzügyi negyedév negatív számai, és a harmadik negyedév baljós jóslata lejtőre lökte az Apple részvényeit. Még az a Carl Icahn is eladta hatalmas részesedését, aki egyébként amikor beszállt, külön kifejtette, hogy az Apple részvényeit mélységesen alulárazza a piac, azonban a kínai események arra késztették, hogy biztosabb befektetés után nézzen. A Google idén az év elején már egyszer beelőzte az Apple-t, és elhozta a tőzsdén nyilvánosan jegyzett legértékesebb cég címét, azonban azt pár nap alatt „visszavette” az Apple.

Az Apple és a Google/Alphabet piaci kapitalizációjának alakulása. | Kép:  Philip Elmer-DeWitt
Az Apple és a Google/Alphabet piaci kapitalizációjának alakulása. | Kép: Philip Elmer-DeWitt

A múlt héten nem írtunk róla, de 90 dollár alá süllyedt az Apple részvények árfolyama, ami – pünkösdi királyság – miatt a Google/Alphabet újra egy kis ideig a világ legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező nyilvános cége lett. Most kb. a két cég között újra van egy 23 milliárd dolláros különbség az Apple javára, de láthattuk, ha olyan a tőzsde, akkor ez napok alatt elolvadhat. Mi történt, hogy az Apple újra visszavette a trónt?

Warren Buffett
Warren Buffett

A Warren Buffett által irányított Berkshire Hathaway befektetési társaság egymilliárd dollár értékben vásárolt be Apple részvényekből. Mondhatnánk, hogy csak követték a klasszikus tőzsdei szabályt: akkor vegyél, amikor mindenki elad, és akkor add el, amikor mindenki veszi – azonban az összeg méretén túl az eset Warren Buffett személye miatt is érdekes. A világ egyik leggazdagabb embere ugyanis nagyon sokáig ódzkodott az Apple részvényeitől. A Berkshire Hathaway holding ezzel „egy személyben” az 56. legnagyobb részvényes lett a cégnél. Márpedig ha Warren Buffett lát jövőt az Apple-ben (tudvalevőleg óvatos befektető), akkor valószínűleg van is. Az árfolyam a hírre és a vásárlásra reagálva emelkedni is kezdett.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!